InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Flower Punk
Over IDFA
Archief
Flower Punk
IDFA 2019

Flower Punk

Alison Klayman
Japan, Verenigde Staten
2019
28 min
Internationale Première
Festival history

De kleurrijke, excentrieke bloemsculpturen zijn de opvallende blikvangers in dit portret van de Japanse kunstenaar Azuma Makoto. Hij kwam naar Tokio met zijn punkrockband, om vervolgens door een baan bij een bloemenmarkt de expressieve en emotionele kracht van bloemen te ontdekken. Over muziek en bloemen zegt hij nu: “Ik kan ze allebei gebruiken om mezelf uit te drukken.”

Dat nieuwe pad was aanvankelijk moeilijk, maar samen met een vriend die fotograaf is creëerde hij het brutale, tikkeltje absurde en soms ook humoristische bloemenoeuvre waarmee hij wereldwijd bekend werd.

Afgewisseld met beelden uit zijn op een laboratorium lijkende atelier, opnamen van spectaculaire eerdere projecten en een levendig bezoek aan zijn familie in het landelijke Fukuoka vertelt hij wat hem beweegt. Zijn bloemen gingen omhoog naar de hemel en omlaag in de diepzee, maar hij denkt vooral terug aan de grote indruk die de kernramp van Fukushima op hem maakte, en aan bloemen als een reflectie op natuur en vergankelijkheid, leven en dood.

Credits
Regisseur
Editing
  Brian Goetz,
  Jen Fineran,
  Brian Goetz
Co-production
  RYOT
  RYOT
Executive producer
Animatie
  Julia Yue Liu
  Julia Yue Liu
Music
  Ilan Isakov,
  Tom Deis
  Ilan Isakov,
  Tom Deis
World Sales
  RYOT
  RYOT
Screening copy
  RYOT
  RYOT