InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Burnt. Land of Fire
Archief
Burnt. Land of Fire
IDFA 2020

Burnt. Land of Fire

Grigio. Terra bruciata
Ben Donateo
Zwitserland, Italië
2020
15 min
Internationale Première
Festival history

Alle zintuigen worden aan het werk gezet in deze minutieus gecomponeerde landschapsfilm over de ontvolking van het Zuid-Italiaanse platteland. De haarscherpe beelden in 1:1-verhouding trekken de kijker nog nadrukkelijker een stille wereld in, naar een dorp waar alleen nog oude mensen wonen.

We zien beelden van kale heuvels en lege straten, waar een enkele oude vrouw doorheen schuifelt en een hond een dutje doet. Een fluisterstem vertelt over vroeger en nu, over het landschap en het dorp, over de tijd toen de mensen honger hadden maar gelukkig waren. “Je hoort bijna niemand meer praten.” Door herhaling krijgt het iets bezwerends. De geluidsband laat naast een paar trippelende schapenhoeven en een kerkklok vooral het allesoverheersende getsjirp van krekels horen. De leegheid is bijna voelbaar.

Op de uitgedroogde aarde die niemand meer bewerkt, staan nooit afgebouwde of ingestorte boerderijen. Ze zijn aangetast door de tijd, net als die paar bewoners die zijn gebleven. De enige beweging lijkt te komen van draaiende windmolens, een teken van vooruitgang.

Credits
Regisseur
Executive producer
  Jenny Covelli
  Jenny Covelli
Co-production
  D.R.C. Creativity Productions
  D.R.C. Creativity Productions
Editing
Narrator
  Maria Sirianni
  Maria Sirianni

Video's

Images

0
1
2
3
4