InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Love Child
Archief
Love Child
IDFA 2019

Love Child

Eva Mulvad
Denemarken
2019
112 min
Europese Première
Festival history

Ze zijn zielsgelukkig met elkaar, hebben een schattig zoontje en zijn klaar voor een nieuwe start. Maar er is een groot probleem: Leila en Sahand zijn beiden nog getrouwd met een ander. En in Iran staan er zware straffen op overspel.

In de eerste minuten van Love Child vlucht het koppel naar buurland Turkije, om daar een vluchtelingenstatus aan te vragen en zich zo los te worstelen van de levensbedreigende situatie in Teheran. Die laatste stap is echter niet zomaar gezet. De Deense regisseur Eva Mulvad volgt de geliefden terwijl ze een ander leven beginnen en stroperige procedures doorlopen. We zien hun angst en onzekerheid, hoewel het vertrouwen in elkaar altijd op de eerste plek blijft staan.

In de zes jaar dat zij worden gevolgd vinden ingrijpende politieke veranderingen plaats in Iran, waardoor Sahand en Leila niet de enigen zijn die zich gedwongen zien om hun land te verlaten. Mulvad filmt de zwaarste en meest gelukkige momenten, zonder dat iemand erg lijkt te hebben in de camera. Samen met beelden die Sahand zelf schoot, brengt dit het vluchtelingenbestaan ontroerend dichtbij. 

Credits
Regisseur
Production
  Sigrid Jonsson Dyekjær namens Danish Documentary
  Sigrid Jonsson Dyekjær namens Danish Documentary
Co-production
  MADE
  MADE
Cinematography
Music
Sound
  Heikki Kossi
  Heikki Kossi
World Sales
  Autlook Filmsales
  Autlook Filmsales
Screening copy
  Autlook Filmsales
  Autlook Filmsales

Images

0
1
2