InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Bosco
Archief
Bosco
IDFA 2020

Bosco

Alicia Cano Menoni
Uruguay, Italië
2020
80 min
Wereldpremière
Festival history

Bosco is een minuscuul Italiaans dorpje in grijs- en bruintinten met 123 huisjes, waarvan er slechts zeven bewoond worden. Het gehucht lijkt opgeslokt te worden door de natuur. Het ligt in een nauwe vallei tussen hoge heuvels en de omringende kastanjebomen blijven maar groeien.

Aan de andere kant van de oceaan, in Uruguay, woont de grootvader van de filmmaker. Dertien jaar lang filmde Alicia Cano zowel haar opa, wiens voorouders ooit uit Bosco emigreerden, als de overgebleven bewoners van het dorp. Met slechts een paar sfeervolle en ontwapenende schetsen weet ze sympathie op te roepen voor deze mensen, die leven alsof de tijd heeft stilgestaan, maar elke dag geconfronteerd worden met het verglijden ervan.

Want er is veel veranderd in dertien jaar tijd; dierbaren zijn weggevallen en opa zelf wordt broos en oud. Ondertussen droomt hij van Bosco. Hij is er nog nooit geweest, maar als hij zijn ogen dichtdoet ziet hij de huizen en de mensen en de begraafplaats waar zijn verre familieleden liggen.

Credits
Regisseur
Co-production
  Mybosswas
  Mybosswas
Cinematography
  Andres Boero
  Andres Boero
Editing
  Guillermo Madeiro
  Guillermo Madeiro
Sound
  Rafael Álvarez
  Rafael Álvarez
Sound Design
  Rafael Álvarez
  Rafael Álvarez
Music
  Giorgio Ferrero,
  Rodolfo Mongitore
  Giorgio Ferrero,
  Rodolfo Mongitore
World Sales
  Filmotor
  Filmotor
Screening copy
  Filmotor
  Filmotor

Images

0
1
2