InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Green Bank Pastoral
Over IDFA
Archief
Green Bank Pastoral
IDFA 2020

Green Bank Pastoral

Federico Urdaneta
Verenigd Koninkrijk
2020
54 min
Wereldpremière
Festival history

Het slaperige dorp Green Bank in de Amerikaanse National Radio Quiet Zone heeft een enorm aantrekkingskracht op mensen met elektrohypersensitiviteit (EHS). De reden: in Green Bank staat een observatorium van vijf radiotelescopen, dat alleen kan werken zonder elektromagnetische straling in de buurt. Mobieltjes en laptops zijn hier dus verboden. Sommige inwoners zijn al ruim dertig keer verhuisd voor ze hier belandden. Ze hopen dat deze stralingsvrije plek het toevluchtsoord is waar ze eindelijk rust vinden.

Toch zijn niet alle zorgen verdwenen in deze offline wereld, want vaak is stralingsgevoeligheid niet het enige probleem. Een inwoner legt uit dat zijn vrouw niet alleen EHS heeft, maar ook een chemicaliënallergie. Hun huis moet daarom zelf bouwen, met natuurlijke materialen.

Regisseur Federico Urdaneta geeft zijn protagonisten alle ruimte om over hun uitzonderlijke levensstijl te vertellen – en zich openlijk uit te spreken over hoe zij het ervaren om te worden gefilmd. Een fascinerend inkijkje in een wereld met, zoals een inwoner het omschrijft, “een hoog gehalte uitzonderlijke mensen.”

Credits
Regisseur
Co-production
    PG Film
    PG Film
Sound Design
    Jonathan Darch
    Jonathan Darch

Video's

Images

0
1
2
3