InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Diving Horses
Archief
Diving Horses
IDFA 2020

Diving Horses

Camille Grosperrin
Frankrijk
2020
60 min
Wereldpremière
Festival history

In pretpark Magic Forest in het noorden van de staat New York lijkt de tijd stil te staan. Hier is de Amerikaanse droom uit de jaren zestig nog springlevend, en worden de draaimolens en achtbaankarretjes secuur in het vet gezet.

Toch komt er nog maar weinig publiek af op de attracties van dit kleine familiebedrijf, dat gedoemd is te verdwijnen ten gunste van de grote internationale pretparkketens. Desondanks heeft de groep vaste medewerkers alle hoop gevestigd op paard Lightning, die in zijn eentje de topattractie The High Diving Horse Show vormt – het dapper in het water glijdende dier is de laatste in zijn soort. Dat geldt eigenlijk ook voor het personeel zelf: veelal bejaarde liefhebbers die het kind in henzelf koesteren en de herinnering aan vervlogen tijden in leven houden.

Dromerige opnamen van de veelal antiek ogende attracties worden afgewisseld met interviews met medewerkers die knutselen aan nieuwe spektakels of door oude foto’s bladeren. Een lichtvoetige, melancholische ode aan de romantiek van pretparken en aan tijden waarin paarden konden duiken.

Credits
Regisseur
Editing
  Marie Bottois ,
  Camille Grosperrin
Music
  Julien Desailly
  Julien Desailly
Sound
  Julien Desailly,
  Marion Cros
  Julien Desailly,
  Marion Cros
Sound Design
  Jan Vysocky
  Jan Vysocky

Video's

Images

0
1
2
3
4