InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Collective
Over IDFA
Archief
Collective
IDFA 2019

Collective

Alexander Nanau
Roemenië, Luxemburg
2019
109 min
Ned. Première
Festival history
Regisseur Alexander Nanau volgt een aantal hoofdrolspelers in de nasleep van de ramp, vanaf het moment waarop bekend wordt dat 37 van de gewonden zijn gestorven aan bacteriële infecties in lokale ziekenhuizen. Hij spreekt met journalisten van een nationale krant, die ontdekken dat de ziekenhuizen sterk verdunde desinfectans gebruikten, met de minister van Volksgezondheid in de tijdelijke technocratische regering en met de slachtoffers van een corrupt zorgsysteem in een disfunctionele staat.

Nanau schuwt sensatie en houdt zich afzijdig van al te grote emoties die het verhaal omringen. Desalniettemin toont hij nauwgezet en op indringende wijze het gezicht van de corruptie die zijn land aantast.

Op 30 oktober 2015 brak er in nachtclub Colectiv in Boekarest een grote brand uit. Het werd een van de grootste rampen uit de recente Roemeense geschiedenis, met aanvankelijk 27 doden en 180 gewonden. Binnen enkele dagen braken felle protesten uit, die leidden tot het aftreden van de sociaaldemocratische regering.
Credits
Regisseur
Editing
  Alexander Nanau,
  George Cragg,
  Dana Bunescu
Sound
  Michel Schillings,
  Mihai Grecea,
  Angelo Dos Santos
  Michel Schillings,
  Mihai Grecea,
  Angelo Dos Santos
Co-production
  HBO Europe,
  Samsa Film
  HBO Europe,
  Samsa Film
Screening copy
  Cinephil
  Cinephil
World Sales
  Cinephil
  Cinephil

Images

0
1