InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
The Sky Is Red
Archief
The Sky Is Red
IDFA 2020

The Sky Is Red

El cielo está rojo
Francina Carbonell
Chili
2020
73 min
Wereldpremière
Festival history

In 2010 kwamen bij een grote brand in de San Miguel-gevangenis in de Chileense stad Santiago maar liefst 81 gevangenen om het leven. Terwijl zij als ratten in de val zaten, stonden buiten tientallen familieleden te wachten tot het bezoekuur zou beginnen. Machteloos keken ze toe hoe hun geliefden achter de tralies om hulp riepen, terwijl de deuren op slot bleven.

Deze reconstructie belicht het algeheel falen van het gevangenisbestuur, in deze instelling die twee keer zo veel gevangenen huisvestte als toegestaan. Voor de rechtszaak verzameld bewijsmateriaal brengt de gebeurtenis tot leven: beelden van de bewakingscamera’s, foto’s, nieuwsfragmenten, familiefilmpjes en geluiden van binnen en buiten de gevangenis onthullen de volle omvang van de tragedie.

Op de geluidsband klinken fragmenten uit telefoongesprekken tussen de leiding en de hulpdiensten, waarin schokkende en schrijnende discussies worden gevoerd over het al dan niet doorknippen van de sloten. Nabestaanden en overlevenden vertellen hoe door corruptie en wanbeleid in de gevangeniswereld de rechten van gedetineerden ver te zoeken zijn.

Credits
Regisseur
Cinematography
  Ignacia Muñoz
  Ignacia Muñoz
Sound
  Vicente del Pedregal
  Vicente del Pedregal
Screening copy
  storyboard media
  storyboard media
Sound Design
  Carlo Sánchez,
  Claudio Vargas
  Carlo Sánchez,
  Claudio Vargas
Screenplay

Images

0
1