InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Private Fiction
Over IDFA
Archief
Private Fiction
IDFA 2019

Private Fiction

Ficcion privada
Andrés Di Tella
Argentinië
2019
79 min
Ned. Première
Festival history

Na hun overlijden erfde Andrés Di Tella alle foto’s en brieven die zijn ouders elkaar ooit stuurden. Di Tella’s moeder Kamala werd geboren in India, zijn vader Torcuato in Argentinië. Nu ze er niet meer zijn heeft Di Tella veel vragen. Niemand kan die beantwoorden; mensen die zijn ouders in hun jonge jaren gekend hebben zijn er nauwelijks meer.

Wat overblijft zijn die persoonlijke documenten, Di Tella’s herinneringen én zijn fantasie. Hij schakelt twee jonge acteurs in om zijn ouders opnieuw een stem te geven. Zij lezen hun woorden, leven zich in en raken soms zelfs overmand door de emoties van Di Tella’s ouders.

Vanaf de jaren vijftig tot aan de jaren zeventig van de vorige eeuw schreven de geliefden over wereldreizen, idealisme, psychoanalyse, over eenzaamheid en gebroken dromen. Scènes uit het privéleven van de acteurs – eveneens geliefden – voegen nog een nieuwe liefdesgeschiedenis toe aan het verhaal. Tussendoor toont Di Tella zijn dochter de familiearchieven en zijn eigen, oude opnames van zijn ouders. Het geheel vormt een intiem, filmisch portret van een veelbewogen twintigste-eeuwse liefde.

Credits
Regisseur
Cinematography
Editing
  Valeria Racioppi
  Valeria Racioppi
Music
  Sami Buccella
  Sami Buccella
Screening copy
  Pascale Ramonda
  Pascale Ramonda
World Sales
  Pascale Ramonda
  Pascale Ramonda

Video's

Images

0
1
2
3