InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Dreaming Arizona
Archief
Dreaming Arizona
IDFA 2022

Dreaming Arizona

Jon Bang Carlsen
Denemarken, Estland, Noorwegen
2022
76 min
Wereldpremière
Festival history

Waar begint de droom en eindigt de werkelijkheid? Dat is de vraag voor zowel de hoofdpersonages als de toeschouwers in Dreaming Arizona. De Deense regisseur Jon Bang Carlsen, die bekendstaat om zijn geënsceneerde documentaires, laat vijf Amerikaanse tieners uit een klein stadje in Arizona hun eigen leven spelen – verleden, heden en toekomst.

Zonder commentaar wisselt de film af tussen overduidelijk in scène gezette situaties en fragmenten waarin de jongeren vertellen over hun eigen leven, gevoelens en impactvolle gebeurtenissen. Ze voeren ook gesprekken met elkaar, en als daarbij onenigheid ontstaat, blijft in het ongewisse of dat echt is of gespeeld.

De grens tussen feiten en fictie wordt verder vervaagd door de dromerige sfeer die Carlsen creëert met poëtisch camerawerk, opnamen van de fotogenieke landschappen van Arizona, de belichting en de muziek. De film gaat over de transitie van jeugd naar volwassenheid, over het zoeken en vinden van een eigen, nieuwe identiteit, en over het verwerken van trauma’s, dat hiermee gepaard gaat.

Credits
Regisseur
Cinematografie
  Erik Põllumaa
  Erik Põllumaa
Montage
  Francesc Sitges-Sarda,
  Nicolas Nørgaard Staffolani
  Francesc Sitges-Sarda,
  Nicolas Nørgaard Staffolani
Geluid
  Markus Andreas
  Markus Andreas
Involved TV Channel
  TV2,
  VGTV
  TV2,
  VGTV
Screening copy
  Final Cut for Real
  Final Cut for Real
World Sales
  Scriptofilm
  Scriptofilm

Images

0