InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Midnight Family
Archief
Midnight Family
IDFA 2019

Midnight Family

Luke Lorentzen
Mexico, Verenigde Staten
2019
81 min
Ned. Première
Festival history

Het is haast een spel voor de zeventienjarige ambulancechauffeur Juan Ochoa: lukt het hem de concurrentie te verslaan en als eerste op de plaats van het noodgeval aan te komen? Als een waanzinnige raast hij samen met zijn vader en jongere broertje door de straten van Mexico-Stad. Maar zodra de bestemming is bereikt, is het ernst, en het werk gaat hen niet in de koude kleren zitten.

Daarbovenop kunnen ze te maken krijgen met de tegenwerking van corrupte politieagenten, of met patiënten die niet voor de vervoerskosten willen of kunnen betalen. De familie Ochoa exploiteert namelijk een private ambulance – een noodzakelijk kwaad in een stad waar de overheid nog geen 45 ambulances heeft rondrijden op een stadsbevolking van negen miljoen.

De Amerikaanse documentairemaker Luke Lorentzen toont in cinéma vérité-stijl wat Juan en zijn familieleden nacht na nacht meemaken. Van de stiltes voor de storm tot de intense, hartslagverhogende momenten waarin ze met gevaar voor eigen lijf en leden door de miljoenenstad scheuren: hij brengt het allemaal van zeer dichtbij en op indrukwekkende wijze in beeld.

Credits
Regisseur
Production
  Luke Lorentzen,
  Kellen Quinn,
  Daniela Alatorre namens No Ficción,
  Elena Fortes
Sound Design
  Matías Barberis
  Matías Barberis
Music
  Los Shajatos
  Los Shajatos
World Sales
  Autlook Filmsales
  Autlook Filmsales
Screening copy
  Autlook Filmsales
  Autlook Filmsales

Video's

Images

0
1
2
3
4