InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Waterproof
Archief
Waterproof
IDFA 2019

Waterproof

Daniela König
Duitsland
2019
88 min
Internationale Première
Festival history

De vriendinnen Khawla, Aisha en Rehab zijn loodgieters, waarbij Khawla ook een ngo bestiert die vrouwen opleidt en hun werk promoot. In Jordanië hoort een man niet bij een vrouw over de drempel te stappen als haar echtgenoot niet thuis is; een vrouwelijke loodgieter vormt geen bedreiging. Voor de vrouwen zelf is het werk vooral een middel tot onafhankelijkheid – vooral voor Aisha, die als weduwe met volwassen kinderen uitkijkt naar het starten van haar eigen bedrijf.

Khawla, platinablond en Westers gekleed, heeft het imago van een volkomen zelfstandige powervrouw; maar wanneer ze wordt beschuldigd van corruptie begint dat beeld af te brokkelen. Aisha beseft dat het moment is gekomen waarop ze zich op haar eigen ambities moet gaan richten. Dat stelt ook hun vriendschap op de proef.

Geschoten in vale pastelkleuren die de altijd aanwezige droogte illustreren, ontrolt dit drama zich te midden van scenes waarin de vrouwen aan het werk zijn, zich vermaken tijdens een dagje uit of verfrissend eigengereid en humoristisch de zaken des levens bespreken – lekker met de meiden.

 

Credits
Regisseur
Production
  Stefan Kloos namens Kloos & Co. Medien GmbH,
  Michaela Pnacekova,
  Bianca Laschalt
Cinematography
  Patrick Richter
  Patrick Richter
Sound
  Manja Ebert,
  Claudia Leder
  Manja Ebert,
  Claudia Leder
Music
  Basel Naouri
  Basel Naouri
Screening copy
  Rise and Shine World Sales
  Rise and Shine World Sales
World Sales
  Rise and Shine World Sales
  Rise and Shine World Sales
Sound Design
  Tobias Adam
  Tobias Adam

Video's

Images

0
1
2