InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Login
African Moot
Archief
African Moot
IDFA 2022

African Moot

Shameela Seedat
Zuid-Afrika, Finland
2022
85 min
Ned. Première
Festival history

De beste rechtenstudenten uit een groot aantal landen in Afrika nemen het tegen elkaar op in de jaarlijkse African Human Rights Moot Court Competition. Deze keer is de wedstrijd Botswana. Wie is de beste pleiter? Ze treden aan in fictieve zaken, waarbij ze afwisselend aanklager zijn en de verdediging op zich nemen. De focus ligt dit jaar op vluchtelingen en mensenrechten. Maar liefst een kwart van alle vluchtelingen ter wereld bevindt zich in Afrika.

Tijdens de voorbereiding en de wedstrijd zelf leren we enkele deelnemers uit Oeganda, Zuid-Afrika, Kenia en Egypte en hun achtergrond en motivatie beter kennen. Onder hen een lhbtq-activist die zelf zoon is van een vluchteling en een studente uit een achterstandswijk die boordevol ambitie zit.

Er is de spanning van de wedstrijd, er is een pijnlijk moment, maar ook plezier en vriendschap. Bondige impressies van de competitie zijn het vertrekpunt voor een levendig portret van een nieuwe Afrikaanse generatie. Deze observaties tonen niet alleen de complexiteit van Afrikaanse politiek en identiteit, maar ook hoe de deelnemers zich zelfbewust inzetten voor de toekomst.

Credits
Regisseur
Productie
Co-productie
Executive producer
Cinematografie
Montage
World Sales
Screening copy

Video's

Images

0
1
2
3