InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Rebellion
Archief
Rebellion
IDFA 2021

Rebellion

Maia Kenworthy, Elena Sanchez Bellot
Verenigd Koninkrijk
2021
83 min
Wereldpremière
Festival history

In april 2019 blokkeert Extinction Rebellion dagenlang enkele strategische verkeerspunten in Londen, waarbij honderden geweldloze demonstranten worden gearresteerd. Rebelleren werkt, reageert de internationale klimaatjurist Farhana Yamin bijna verbaasd als de regering hun eis inwilligt om de klimaatnoodtoestand uit te roepen.

Al decennialang zet zij zich bij de VN in voor klimaatrechtvaardigheid, maar ze is teleurgesteld in de vooruitgang die daar wordt geboekt. Daarom sluit ze zich aan bij deze nieuwe beweging, die overheden ter verantwoording roept voor hun nalatigheid in het licht van de klimaatcrisis. Via burgerlijke ongehoorzaamheid en het ontregelen van de status quo onderstreept de beweging de noodzaak van radicale veranderingen, en wel nú.

Yamin is een van de activisten die vanaf de lancering van de beweging in 2018 van zeer nabij worden gevolgd. In interviews leggen zij bloot wat hun beweegredenen zijn om mee te doen en kijken ze terug op acties en de reacties daarop. Botsingen zijn er ook onderling; zo komt een van de oprichters in conflict met zijn dochter als zij meer aandacht vraagt voor de opinie van de jongeren binnen de beweging.

Credits
Regisseur
Productie
  Kat Mansoor namens Halcyon Pictures
  Kat Mansoor namens Halcyon Pictures
Animatie
  Richard Jackson
  Richard Jackson
Geluid
  Nikky French
  Nikky French
Sound Design
  Rick Blything
  Rick Blything
Muziek
  Wayne Roberts
  Wayne Roberts
Screening copy
  Halcyon Pictures
  Halcyon Pictures

Images

0
1