InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Her Body and Other Mukbang
Archief
Her Body and Other Mukbang
IDFA 2022

Her Body and Other Mukbang

Echo Tang
Verenigde Staten
2022
3 min
Wereldpremière
Festival history

Een buffet van 3D-geprinte sculpturen leidt in deze video-installatie naar het hoofdgerecht: een digitale sculptuur van een voluptueuze, hypergeseksualiseerde Oost-Aziatische vrouw. Ze lonkt naar je, nodigt je uit haar tot je te nemen. Zo neemt deze installatie de mukbang-cultuur onder de loep.

Mukbang, in het Koreaans letterlijk ‘eet-uitzending’, is een genre in online video dat in 2010 ontstond en sindsdien wereldwijd mateloos populair werd. Succesvolle mukbangers hebben miljoenen volgers, en verdienen duizenden euro’s per maand aan hun video’s, waarin ze vaak belachelijke hoeveelheden voedsel consumeren. Maar waarom zijn, ook in het Westen, verreweg de meeste succesvolle mukbangers tengere Oost-Aziatische vrouwen?

Kunstenaar Echo Tang zet dat beeld op zijn kop in deze installatie, een combinatie van TikTok-video’s en fysieke objecten. In Tangs feministische weerwoord wordt een lijvige Aziatische vrouw zelf de maaltijd. Zo wordt de fetisjistische kant van mukbang benadrukt en op de hak genomen.

Bezoek de links voor meer informatie over het project.

Credits
Regisseur
  Echo Tang
  Echo Tang
Productie
  Echo Tang
  Echo Tang
Screening copy
  Echo Tang
  Echo Tang

Video's

Images

0
1
2
3
4