180cc & Miral from Palestine

  Advies: groep 7/8

  Filmblok 2 voor het primair onderwijs bestaat uit de films 180cc & Miral from Palestine. De voorstelling duurt ongeveer 45 minuten; dit is inclusief nagesprek en/of Q&A. Bij beide titels wordt filmspecifiek lesmateriaal ontwikkeld. Het wordt aanbevolen de leerlingen voor te bereiden op het filmbezoek.

  Geschikt voor: groep 7/8

  Leerlijn:
  - Kunstzinnige oriëntatie
  - Oriëntatie op jezelf en de wereld: mens en samenleving, ruimte
  - Nederlands: mondeling onderwijs, taalbeschouwing

  De inschrijvingen zijn gesloten. Heb je vragen, opmerkingen, en/of toch nog interesse? Neem contact met ons op via educatie@idfa.nl

  Bijbehorend lesmateriaal
  Algemene informatie

  180cc

  Regie: René van Zundert
  Productie: Tangerine Tree, Nederland, 2018, 17 minuten

  “Overvallen, schietpartijen, vechtpartijen, woninginbraak, plantages,” zo vat de jonge Jose het leven in zijn wijk in Rotterdam-Zuid samen. De grootste wens van deze hedendaagse Pietje Bell is om mee te rijden met de illegale ride-outs door de stad, waarbij de deelnemers zoveel mogelijk hoppen (op hun achterwiel rijden) en andere stunts doen. Jose geeft zijn eigen hopper skills een 7. Hij blijft oefenen, vallen en opstaan met een bewonderenswaardig doorzettingsvermogen: “'Dat kan ik niet’ bestaat niet.”

  199 Little Heroes: Miral from Palestine

  Regie: Sigrid Klausmann
  Productie: Tangerine Tree, Duitsland, 2018, 14 minuten

  De Palestijnse Miral (11) woont met haar familie op de Westelijke Jordaanoever, waar een hoge muur hen afscheidt van Israël. Ze vertelt openhartig over haar familie, religiekwesties en het leven onder deze lastige, soms zelfs gevaarlijke omstandigheden. Toch staat haar leven vooral in het teken van voetbal. De film is Nederlands ondertiteld.