Bezoek IDFA DocLab: Locaties, Tickets & Reserveren

  Op deze pagina vind je alle praktische informatie voor bezoekers van IDFA DocLab 2019. Bekijk het volledige programma hier.

  Dit jaar zijn DocLab en de DocLab: Exhibition te vinden in Tolhuistuin, naast het Eye Film Museum. In Tolhuistuin worden meer dan dertig interactieve installaties, immersieve ervaringen, audiowandelingen en live performances gepresenteerd in de DocLab: Exhibition, evenals live events en industry events. Om bij dit nieuwe hart van het DocLab festivalprogramma te komen, neem je gratis de pont achter het Centraal Station van Amsterdam. De tocht over het water duurt slechts vijf minuten.

  Maar DocLab breidt dit jaar ook uit naar verschillende andere locaties: van de jaarlijkse Interactive Conference in het Compagnietheater tot de meeslepende Ayahuasca-tentoonstelling in Eye en een VR Cinema en pop-up tentoonstelling in Lil' Amsterdam op het Centraal Station en een serie koepelvoorstellingen in het ARTIS-Planetarium.

  Onze medewerkers ter plaatse helpen u graag met uw reserveringen en tickets.

  Gratis/reserveren op locatie

  De grote DocLab: Exhibition in Tolhuistuin en de Pop-Up Exhibition in Lil' Amsterdam in het Centraal Station zijn gratis te bezoeken, maar voor sommige projecten is reserveren noodzakelijk. Op elke locatie kan gratis gereserveerd worden bij de DocLab Reserveringsbalie voor projecten die daar op die dag beschikbaar zijn. De Reserveringsbalie is geopend van 11:00-21:00 uur. Reserveren kan alleen voor de dag zelf. Vooraf reserveren is niet mogelijk.

  Tolhuistuin

  Lil' Amsterdam in het Centraal Station

  • Pop-up Exhibition | Donderdag 21 november t/m zaterdag 30 november, 11:00-19:00 | Zondag 1 december, 11:00–18:00

  Reguliere kaartverkoop

  Voor onderstaande projecten en evenementen is een ticket vereist. Deze kunnen online worden gekocht, in de IDFA app of bij een van de IDFA Kassa’s op verschillende festivallocaties.

  Lil' Amsterdam in het Centraal Station

  • DocLab: VR Cinema | €8,50 | Vrijdag 22 november t/m zondag 1 december, ieder uur tussen 11:30-18:30. Met een kaartje voor de DocLab: VR Cinema reserveer je één tijdsblok om VR-films te kijken, in plaats van dat je ervoor in de rij moet staan of moet reserveren in de DocLab: Exhibition in de Tolhuistuin. Wil je alle beschikbare films bekijken? Dan heb je twee tijdsblokken (en dus twee kaartjes) nodig. Ter plekke kan je een vast menu kiezen of een persoonlijke keuze maken uit alle beschikbare VR-films: Inhabited House, The Waiting Room VR, Dinners, Last Whispers, -22.7, en Lagos at Large.

  Tolhuistuin

  Compagnietheater

  Eye Filmmuseum (Waterfront)

  ARTIS-Planetarium

  Secret location

  • Look Inside | €8,50 | Vrijdag 22 november t/m Zondag 1 december, ieder uur 12:00-20:30

  Industry Events

  For industry professionals, start het DocLab Forum op zondag 24 november in Tolhuistuin met projectpresentaties, prototype showcases en de R&D Summit. Het DocLab Forum wordt op maandag voortgezet in het Compagnietheater met roundtable presentaties en één-op-één bijeenkomsten. Open voor alle Forumpashouders.

  IDFA DocLab wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, CLICKNL, Nederlands Filmfonds, Mondriaan Fonds, ARTE, Vlaams Audiovisueel Fonds, Tolhuistuin en MIAP Foundation.

  Research Collaborations: MIT Open Documentary Lab, Beeld en Geluid, POPKRAFT, CreativeXR, Diversion cinema, The Immersive Storytelling Studio (National Theatre) en Het Nieuwe Instituut.