DocLab Academy

  Wegwijs in de explosie van nieuwe vertelvormen

  Binnen nieuwe media verloopt talentontwikkeling niet volgens een traditionele route. Kunstenaars kunnen zeer bekend zijn in het ene medium, maar beginnend in een ander. Het type ondersteuning dat kan helpen om een project naar een hoger niveau te tillen, verschilt sterk per discipline.

  Daarom biedt DocLab Academy een programma op maat dat het festival gebruikt als living lab voor onderzoek en ontwikkeling, experimenten en netwerken. DocLab Academyis is gericht op het ondersteunen van het groeiende internationale ecosysteem van kunstenaars, ontwikkelaars, wetenschappers en ondernemers die werken in interactieve en immersieve media en kunst.

  In 2020 wordt een selectie van zowel gevestigd namen als aanstormend nieuw talent uit verschillende disciplines uitgenodigd om deel te nemen. Deze projectteams, die aan een specifiek nieuw mediaproject werken, krijgen tijdens het festival elk een programma op maat om hun werk vooruit te helpen.

  Meer informatie over DocLab Academy 2020 volgt snel! Houd deze pagina in de gaten.

  DocLab Academy wordt mogelijk gemaakt door het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en het Nederlands FilmFonds. Voor informatie mail naar doclab@idfa.nl.

  IDFA DocLab wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, CLICKNL, Nederlands Filmfonds, Mondriaan Fonds, ARTE, Vlaams Audiovisueel Fonds, Tolhuistuin en MIAP Foundation.

  Research Collaborations: MIT Open Documentary Lab, Beeld en Geluid, POPKRAFT, CreativeXR, Diversion cinema, The Immersive Storytelling Studio (National Theatre) en Het Nieuwe Instituut.