DocLab Academy

  Wegwijs in de explosie van nieuwe vertelvormen

  DocLab Academy is een internationaal programma voor nieuw talent op het snijvlak van documentaire storytelling en interactieve media. Het vijfdaagse programma is onderdeel van IDFA en vindt plaats tijdens het festival in de Brakke Grond.

  Digitale technologie heeft zich de afgelopen jaren onlosmakelijk verbonden aan onze werkelijkheid. De gevolgen zijn verstrekkend en soms verontrustend, maar hebben ook geleid tot een explosie van nieuwe vertelvormen en mogelijkheden om documentairekunst te maken in uiteenlopende disciplines.

  Welke artistieke mogelijkheden bieden virtual reality, kunstmatige intelligentie en interactieve media? Hoe benutten succesvolle digitale pioniers het internet zonder te verdwalen in haar onbegrensdheid? Hoe vertel je een goed interactief verhaal? En hoe financier je een interactieve documentaire, vind je de juiste partners en bereik je je publiek?

  Meer informatie over DocLab Academy 2019 volgt snel! Hou deze pagina in de gaten.

  DocLab Academy wordt mogelijk gemaakt door het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en het Nederlands FilmFonds. Voor informatie mail naar doclabacademy@idfa.nl.