IDFA Project Space

  IDFA's nieuwe programma voor talentontwikkeling, het hele jaar door.

  In juli 2020 is ons nieuwe programma voor talentontwikkeling, IDFA Project Space, van start gegaan.

  Het programma biedt filmmakers uit onder andere de IDFA Competition for First Appearance, het IDFA Bertha Fund en IDFAcademy professionele en creatieve begeleiding. Zo ondersteunen we onze alumni het hele jaar door.

  Voor de eerste fase van het programma zijn tien internationale teams met filmmakers geselecteerd. Begeleiding wordt verzorgd door Signe Byrge Sørensen, Alan Berliner, Emma Davie, Frank van den Engel, Maite Alberdi, Gladys Joujou, Ollie Huddleston, en Jesper Osmund. Special Guest dit jaar is Karim Aïnouz. Aan de hand van zijn laatste film geeft hij een Master Talk. Producer en psychotherapeut Rebecca Day bespreekt in enkele groepsessies met de deelnemers het mentale welzijn van de regisseur tijdens en na het film maken. Het traject gaat van start op 29 juni 2020.

  Hieronder vind je een uitgebreide beschrijving van de eerste fase van het programma, met de deelnemende talenten, de mentors en de activiteiten.

  IDFA's programma voor talentontwikkeling wordt mogelijk gemaakt door Creative Europe Media, Dioraphte, VEVAM, Videoland, en het NPO-fonds.