Programma's voor voortgezet onderwijs

  Inspirerende films en specials

  IDFA presenteert: het nieuwe programma voor het voortgezet onderwijs! Ontdek met je leerlingen creatieve documentaires met impact en kom in november naar het festival of breng het festival naar school met ons nieuwe online programma.

  Nu Corona ons dwingt om afstand te houden, kunnen films juist helpen om nader tot elkaar te komen. De nieuwe filmselectie en specials maken complexe thema’s bespreekbaar en zorgen ervoor dat leerlingen op een genuanceerde manier over maatschappelijke onderwerpen met elkaar in gesprek kunnen gaan. Het kijken van documentaires en de gesprekken die daaruit voortkomen dragen bij aan de ontwikkeling van mediawijsheid, kritische denkvaardigheden en bewust en actief burgerschap. Daarnaast kunnen de films een aanvulling zijn op de vakken Nederlands, Maatschappijleer en CKV.

  Voor slechts 3,50 euro per leerling bezoek je een schoolvoorstelling en bieden we je lesmateriaal en een nagesprek in de zaal. Gezien de huidige omstandigheden heeft het zaalprogramma beperkte capaciteit, daarom is het dit jaar ook mogelijk om de films online in de klas te bekijken. Je kunt het programma dan zelf naar wens invullen door het (optioneel) bijboeken van een live Q&A met de maker of een speciaal ontwikkelde online documentaireles. Voor het online programma betaal je 25,00 euro per klas.

  Gedurende de zomer wordt de selectie aangevuld met twee extra blokken voor de onderbouw (brugklas en jaar 2) en de bovenbouw (jaar 5 en 6), maar je kunt je alvast inschrijven op basis van niveau's. Daarnaast bieden we dit jaar twee extra specials aan voor de bovenbouw: Feit of fictie?* en Queer day.

  Schrijf je voor half september in.

  * Voor de feit of fictie?-special betaal je 7,00 euro per leerling.

  Schrijf je in!
  Bekijk de folder

  Let op: voor het zaalprogramma dit jaar geldt: vol = vol. Als je je hebt opgegeven voor het zaalprogramma, maar er geen plek meer is, nemen we contact op om de online opties te bespreken. Je kunt op het inschrijfformulier je voorkeur(en) aangeven. Heb je vragen en/of opmerkingen? Neem contact met ons op via educatie@idfa.nl