IDFAcademy Summer School

  Zesdaags programma waarin aanstormende filmtalenten hun script of rough cut naar een hoger niveau tillen

  We zijn verheugd aan te kunnen kondigen dat de geselecteerde deelnemers voor de IDFAcademy Summer School dit jaar mee zullen doen aan IDFA Project Space, ons nieuwe programma voor talentontwikkeling. Vanwege reisbeperkingen kan de jaarlijkse IDFAcademy Summer School deze zomer namelijk niet in de oorspronkelijke vorm doorgaan.

  Hoewel we de Summer School dit jaar zullen moeten missen zijn we blij met de nieuwe regeling, en kijken we ernaar uit om deze talenten een uitgebreid programma van creatieve en professionele begeleiding te kunnen bieden. Lees hier meer over het programma, en houd onze kanalen in de gaten voor meer informatie over toekomstige edities van de IDFAcademy Summer School.

  De IDFAcademy Summer School biedt opkomend talent van over de hele wereld de kans om onder professionele begeleiding actief te werken aan hun documentaireproject. Het doel is elk filmplan verder te ontwikkelen, zodat het op de internationale markt gelanceerd kan worden.

  De talentvolle documentairemakers krijgen begeleiding bij zowel het script schrijven als het monteren. In Script Development werken deelnemers in een-op-een sessies aan het narratief. Tijdens Editing Consultancy worden deelnemers bijgestaan door mentoren in het perfectioneren van hun rough cut.

  Meer info (English)

  IDFA's talentontwikkelingsprogramma wordt mogelijk gemaakt door Creative Europe Media, Dioraphte, VEVAM, Videoland en NPO-fonds.