Videoland Academy

  Videoland Academy is een talentontwikkelingstraject dat een nieuwe lichting makers de kans wil bieden zich te ontwikkelen en ervaring op te doen binnen de professionele beroepspraktijk waarin ook commerciële belangen een rol spelen. Videoland Academy is een samenwerking van Videoland met NFF, IDFA, IFFR en Dr. Script, gesteund door het Nederlands Filmfonds.

  Voor dit talentontwikkelingstraject zoekt Videoland Academy originele en toegankelijk vertelde verhalen met cinematografische kwaliteit. Videoland Academy bepaalt de thema’s en kiest elke editie zes plannen voor een fictiefilm en drie voor een documentaireserie om verder te ontwikkelen. De eerste editie ging begin 2020 van start met de thema’s ‘Grounded Sci-Fi’ voor fictie en ‘True Crime’ voor documentaire. De deelnemers zijn inmiddels geselecteerd. Om in deze roerige tijd nieuw filmtalent aan te moedigen en te ondersteunen, start de tweede editie vervroegd in juni 2020. Daarvan zijn de thema’s 'Modern Fantasy' (fictie) en 'Familie' (documentaire).

  Ideeëncheck op woensdag 1 juli

  Ben je scenarioschrijver of documentairemaker en wil je weten of je documentaire- of fictieplan in aanmerking komt voor de tweede editie van Videoland Academy? Of heb je vragen over de thema’s ‘Modern Fantasy’ en ‘Familie’? Dan kan je op woensdagochtend 1 juli je idee laten checken en vragen stellen over de thema’s aan de professionals die betrokken zijn bij Videoland Academy.

  Meld je vóór 22 juni aan via: aanmeldformulier ideeëncheck én stuur een korte synopsis van je documentaire- of fictie plan en wat je wil vragen naar: academy@videoland.nl.

  Meer info over de Videoland Academy is te vinden op www.videoland.nl/academy of volg de Videoland Academy via Instagram: @Videoland.academy.