Vrijwilligersteams

  Lees hier welke vrijwilligersfuncties we hebben tijdens IDFA 2020. Let op: alle vrijwilligersteams zijn op dit moment vol.

  Functies en vereisten

  Hieronder wordt per vrijwillige functie beschreven welke taken er zijn, welke diensten er beschikbaar zijn en aan welke vereisten de vrijwilligers moet voldoen om voor de functie geselecteerd te worden. Ook wordt aangegeven welke competenties de vrijwilliger in deze functie kan ontwikkelen. Functies met een sterretje (*) zijn ook beschikbaar voor vrijwilligers die geen Nederlands spreken.

  Vriendenteam  - VOL

  Als vrijwilliger van het vriendenteam ben jij zo enthousiast over IDFA dat je bezoekers kan overtuigen vriend van IDFA te worden. Een vriend van IDFA is iemand die het festival financieel ondersteunt. In de aanloop naar het festival heb je beldienst. Dit is op het IDFA kantoor of op een andere locatie. De beldiensten duren ongeveer 4 uur, en zullen van ongeveer 16:30 tot 20:30 zijn. Als de beldiensten op kantoor plaatsvinden dan kun je mee eten. Mogelijk wordt gevraagd om de beldiensten vanuit huis te doen, uiteraard incl. telefoonvergoeding. Omdat de meeste diensten voor IDFA plaatsvinden, kun je tijdens het festival volop de tijd uittrekken films te bekijken. Als vergoeding kun je kiezen voor een festivalpas of een kleine vrijwilligersvergoeding.

  Periode: Het vriendenteam start vanaf 19 oktober en gaat door tot 30 oktober, op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Begin oktober zal er een instructie zijn, het is belangrijk dat je hier bij bent.

  Competenties: Binnen het vriendenteam kun je je ontwikkelen op het gebied van communicatie en telefonische werving.

  A-team*

  Voor, tijdens en na het festival hebben we bouwers en sjouwers nodig. In het A-team help je van te voren mee bij het verhuizen en inrichten van kantoren en balies op de festivallocaties. Tijdens het festival help je met het op- en afbouwen van evenementen. Het A-team werkt niet met vaste diensten, het liefst ben je dus hele dagen beschikbaar. Houd er rekening mee dat je 8 dagen dienst hebt, de uren die je werkt zullen over een hele dag verspreid liggen. De op- en afbouw dagen zijn het drukst en als je tijdens het festival werkt ben je tussendoor vrij om films te gaan bekijken. Een A-team vrijwilliger is flexibel, inventief, een teamplayer, handig, gemotiveerd, veel beschikbaar en heeft een goede conditie.

  Periode: Het A-team is actief van zondag 15 november t/m maandag 30 november.

  Competenties: Binnen deze functie kan je je ontwikkelen op het gebied van teamwork, je lichamelijke conditie verbeteren en inzicht krijgen in de benodigde middelen voor een festival.

  Carservice - VOL

  De chauffeurs zorgen voor, tijdens en na het festival voor het vervoer van de gasten van IDFA naar Schiphol en festivallocaties. Binnen deze ploeg worden ook enkele vrijwilligers verantwoordelijk gemaakt voor het transport van films tussen festivallocaties per auto, fiets of scooter (filmtransport).

  Om in aanmerking te komen moet je minimaal drie jaar in het bezit van een rijbewijs zijn en voldoende rijervaring hebben. Als chauffeur heb je veel verantwoordelijkheidsgevoel, en ben je representatief, sociaal vaardig, flexibel en heb je een goede beheersing van de Engelse taal.

  Periode: De chauffeurs van de carservice worden ingezet tussen 15 en 29 november. Er zijn allerlei soorten diensten: zowel ochtend-, middag- als avonddiensten.

  Competenties: Binnen deze functie kun je festivalgasten met verschillende culturele achtergronden ontmoeten. Je kunt je ontwikkelen in time management, dienstverlening en gastvrijheid. Als je de filmtransport gaat doen, krijg je bovendien inzicht in de logistiek van de projectie.

  DocLab medewerker* - VOL

  Als DocLab medewerker wordt je ingezet als publieksbegeleider van de DocLab expositie. Je geeft uitleg over projecten, houdt de reserveringslijst bij of begeleidt bezoekers bij het ondergaan van installaties of VR ervaringen. Voorafgaand aan je eerste dienst vindt een training plaats. Vereist is dat je sociaal en vriendelijk bent, goed Engels spreekt en niet bang bent voor techniek. Affiniteit met nieuwe media of Virtual Reality is een pre, specialistische technische kennis is niet vereist.

  Periode: Een DocLab medewerker is nodig vanaf de donderdag, en verder op elke festival dag (van 19 t/m 29 november). Er zijn ochtend-, middag- en avonddiensten.

  Competenties: Bij DocLab kun je jouw kennis van nieuwe media en Virtual Reality vergroten. Je kunt je sociale en communicatieve vaardigheden toepassen en verbeteren.

  Educatieteam - VOL

  Als vrijwilliger bij het educatieteam help je de locatie- of floormanager met het begeleiden van de schoolvoorstellingen. Deze zijn altijd in de ochtend, dus het is prettig als je geen probleem hebt met vroeg opstaan. Jij bent verantwoordelijk voor het goed verlopen van deze voorstellingen. Je vangt de docenten en hun leerlingen op, en zorgt ervoor dat de inloop naar de zalen soepel verloopt. Voor deze functie is het fijn als je graag overzicht houdt, communicatief en sociaal bent.

  Periode: Het Educatieteam werkt op alle doordeweekse dagen van het festival (18 t/m 27 november). Je zult worden gekoppeld aan één van de locaties waar de schoolvoorstellingen plaatsvinden, het is belangrijk dat je alle dagen van de locatie beschikbaar bent.

  Competenties: In het educatieteam leer je overzicht houden en kun je oefenen met het aansturen van anderen. Ook kun je sociale vaardigheden ontwikkelen.

  Flexmedewerker* - VOL

  Flexmedewerkers worden ingezet in alle functies waar dat door ziekte of roostergaten nodig is. Je wordt vooral ingezet als theater-, publieksprijs- of DocLab medewerker. Ook werk je soms als koerier tussen locaties, begeleid je filmmakers bij hun première, ben je inzetbaar bij spoedklussen, cateringdistributie en beman je de vrijwilligersbalie. Een flexmedewerker is vooral erg flexibel, servicegericht, representatief, communicatief en heeft een goede lichamelijke conditie. Je vind het niet erg om te wachten tot je ingezet wordt, om je daarna snel naar een klus te haasten.

  Periode: Flexmedewerkers zijn het gehele festival (18 t/m 29 november) nodig. Er zijn ochtend-, middag- en avonddiensten.

  Competenties: Binnen deze functie kan je je ontwikkelen op verschillende manieren, afhankelijk van de verschillende functies waarop je wordt ingezet. In ieder geval ontwikkel je hier je verantwoordelijkheidsgevoel en je vaardigheden als teamplayer.

  Office Assistent - VOL

  Als Office Assistent ben je onderdeel van het secretariaat van IDFA. In de aanloop naar het festival wordt je ingezet bij allerhande klussen. Tijdens IDFA beman je met de vaste officemedewerkers het secretariaat. Ook kun je worden ingezet bij kleine koeriersklusjes tussen kantoor en festival locaties. Een Office Assistent heeft een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, is behulpzaam en representatief, proactief en goed met computers.

  Periode: Als Office Assistent kan je vanaf maandag 26 oktober worden ingezet. In de aanloop naar het festival werkt je diensten van 11:00 tot 17:00, tijdens het festival (18 t/m 29 november) zijn er ochtend/middag en middag/avond diensten.

  Competenties: Binnen deze functie kan je je ontwikkelen op het gebied van teamwork, begeleiden, organiseren en representeren en inzicht verwerven in de veelzijdigheid van festivalorganisaties.

  Theatermedewerker - VOL

  De theatermedewerker is de grootste groep binnen de vrijwilligers van IDFA. Je wordt bij deze functie ingedeeld op een vaste locatie en zorgt voor de publieksbegeleiding rondom voorstellingen. Je zult onder andere tickets scannen, probleemtickets behandelen, de zaal opruimen en de foyer bemannen om publiek te begeleiden. Op locatie word je aangestuurd door de floormanager of locatiemanager. Als je geluk hebt mag je tijdens je dienst een film kijken, anders kan dat natuurlijk buiten je dienst om. Je bent representatief, behulpzaam, geduldig en flexibel. Het is belangrijk dat je aanwezig bent bij de calamiteitentraining die wordt georganiseerd op zaterdag 14 november.

  Periode: Als theatermedewerker ben je het hele festival (18 t/m 29 november) nodig. Er zijn ochtend-, middag- en avonddiensten.

  Competenties: Binnen deze functie kun je je ontwikkelen op het gebied van samenwerken en communicatie.

  Wat ga je doen? Afhankelijk van de grootte van een locatie en de intensiteit van het programma aldaar, wordt een locatie gerund door een combinatie van locatiemanagers en floormanagers of door alleen floormanagers. In welke functie je wordt ingedeeld hangt af van je ervaring en beschikbaarheid. In beide functies ben je verantwoordelijk voor het draaien van het programma. Je bent de vertegenwoordiger van de productie afdeling op locatie, geeft leiding aan de vrijwilligers, onderhoudt contact met de locatiehouder, technici en leveranciers en zorgt dat de programma’s volgens draaiboek kunnen plaatsvinden.

  Wat moet je in huis hebben?
  Floormanager
  Je kan al floormanager worden als je als vrijwilliger op enkele festivals hebt gewerkt en de ambitie hebt om meer verantwoordelijkheid op je te nemen.
  Locatiemanager
  Voor de functie locatiemanager zoeken we mensen met wat meer ervaring. Je bent al eens locatiemanager geweest, hebt al eerder vrijwilligers aangestuurd en hebt bij voorkeur al vaker op een filmfestival gewerkt. Voor beide functies geldt dat we enthousiaste mensen zoeken die goed zijn in het aansturen van mensen met allerlei achtergronden om samen iets moois neer te zetten. Je kunt omgaan met hectiek, blijft rustig en bent oplossingsgericht. Je beheerst zowel het Nederlands als het Engels perfect. Je bent beschikbaar tussen 18 en 29 november en kunt aanwezig zijn bij een training op dinsdagavond 17 november.

  Wat levert het op?
  De floormanager is een vrijwillige functie waarvoor een onkostenvergoeding beschikbaar is. De locatiemanager levert een bescheiden dagvergoeding op. In beide gevallen worden ook de reiskosten woon-werk vergoed, krijg je een kijkje achter de schermen van een bekende Amsterdamse locatie en de mogelijkheid om te netwerken. Ook krijg je de kans je als producent aan IDFA te presenteren en zijn er doorgroeimogelijkheden van floormanager naar locatiemanager naar een (tijdelijke) functie binnen de productie afdeling van IDFA. Kandidaten van buiten Amsterdam worden van harte uitgenodigd te reageren; indien nodig helpen we je met het regelen van een logeerplek.

  Naar het aanmeldformulier voor floormanager en locatiemanagers

  Deze website maakt gebruik van cookies.

  Door het gebruik van cookies kunnen wij meten hoe onze site wordt gebruikt, hoe deze nog verder kan worden verbeterd en om de inhoud van online advertentie uitingen te personaliseren.

  Lees
   hier alles over ons cookiebeleid. Indien je kiest voor weigeren, plaatsen we alleen functionele en analytische cookies