Vrijwilligersteams

  Lees hier welke vrijwilligersfuncties we verwachten te hebben tijdens IDFA 2021. Gezien de huidige situatie, kan het zijn dat hier nog iets aan gaat veranderen. Na jouw aanmelding zullen we je per mail op de hoogte houden van eventuele veranderingen.

  Functies en vereisten

  Hieronder wordt per vrijwillige functie beschreven welke taken er zijn, welke diensten er beschikbaar zijn en aan welke vereisten de vrijwilligers moet voldoen om voor de functie geselecteerd te worden. Ook wordt aangegeven welke competenties de vrijwilliger in deze functie kan ontwikkelen. Functies met een sterretje (*) zijn ook beschikbaar voor vrijwilligers die geen Nederlands spreken.

  Vriendenteam 

  Als vrijwilliger van het vriendenteam ben jij zo enthousiast over IDFA dat je bezoekers kan overtuigen vriend van IDFA te worden. Een vriend van IDFA is iemand die het festival financieel ondersteunt. In de aanloop naar het festival heb je beldienst. Dit is op het IDFA kantoor of op een andere locatie. De beldiensten duren ongeveer 4 uur, en zullen van ongeveer 18:00 tot 21:00 zijn. Mogelijk wordt gevraagd om de beldiensten vanuit huis te doen, uiteraard incl. telefoonvergoeding. Omdat de meeste diensten voor IDFA plaatsvinden, kun je tijdens het festival volop de tijd uittrekken films te bekijken. Als vergoeding kun je kiezen voor een festivalpas of een kleine vrijwilligersvergoeding.

  Periode: Het vriendenteam start vanaf 25 oktober en gaat door tot 1 november, op maandag t/m vrijdag. 25 Oktober zal er een instructie zijn, het is belangrijk dat je hierbij bent. 

  Competenties: Binnen het vriendenteam kun je je ontwikkelen op het gebied van communicatie en telefonische werving. 

  A-team*

  Voor, tijdens en na het festival hebben we bouwers en sjouwers nodig. In het A-team help je van te voren mee bij het verhuizen en inrichten van kantoren en balies op de festivallocaties. Tijdens het festival help je met het op- en afbouwen van evenementen. Het A-team werkt niet met vaste diensten, het liefst ben je dus hele dagen beschikbaar. Houd er rekening mee dat je 8 dagen dienst hebt, de uren die je werkt zullen over een hele dag verspreid liggen. De op- en afbouw dagen zijn het drukst en als je tijdens het festival werkt ben je tussendoor vrij om films te gaan bekijken. Een A-team vrijwilliger is flexibel, inventief, een teamplayer, handig, gemotiveerd, veel beschikbaar en heeft een goede conditie.

  Periode: Het A-team is actief van zondag 14 november t/m maandag 29 november.

  Competenties: Binnen deze functie kan je je ontwikkelen op het gebied van teamwork, je lichamelijke conditie verbeteren en inzicht krijgen in de benodigde middelen voor een festival.

  Carservice

  De chauffeurs zorgen voor, tijdens en na het festival voor het vervoer van de gasten van IDFA naar Schiphol en festivallocaties. Binnen deze ploeg worden ook enkele vrijwilligers verantwoordelijk gemaakt voor het transport van films tussen festivallocaties per auto, fiets of scooter (filmtransport).

  Om in aanmerking te komen moet je minimaal drie jaar in het bezit van een rijbewijs zijn en voldoende rijervaring hebben. Als chauffeur heb je veel verantwoordelijkheidsgevoel, en ben je representatief, sociaal vaardig, flexibel en heb je een goede beheersing van de Engelse taal.

  Periode: De chauffeurs van de carservice worden ingezet tussen 14 en 28 november. Er zijn allerlei soorten diensten: zowel ochtend-, middag- als avonddiensten.

  Competenties: Binnen deze functie kun je festivalgasten met verschillende culturele achtergronden ontmoeten. Je kunt je ontwikkelen in time management, dienstverlening en gastvrijheid. Als je de filmtransport gaat doen, krijg je bovendien inzicht in de logistiek van de projectie.

  Distributieteam*

  In het distributie team ben je verantwoordelijk voor het bezorgen van verschillende publicaties. Je wordt aangestuurd door de distributiecoördinator. Samen brengen jullie alle plaatsen waar kranten en programmaboekjes worden aangeboden in kaart. Daarna zorgen jij en je team dat er op alle locaties altijd voldoende materiaal aanwezig is, en dat er voldoende voorraad in de opslag is. Vereist zijn: verantwoordelijkheidsgevoel, flexibiliteit, snelheid, opmerkzaamheid en een goede lichamelijke conditie.

  Periode: Het distributie team is iedere festival dag van 17 t/m 28 november actief. De eerste festivaldag werkt het hele team de hele dag van 10:00 – 16:00, daarna zijn er diensten. Je werkt voornamelijk in de ochtend.

  Competenties: Binnen deze functie kan je je ontwikkelen op het gebied van teamwork, logistieke vaardigheden opdoen en aan je conditie werken.

  DocLab medewerker*

  Als DocLab medewerker wordt je ingezet als publieksbegeleider van de DocLab expositie. Je geeft uitleg over projecten, houdt de reserveringslijst bij of begeleidt bezoekers bij het ondergaan van installaties of VR ervaringen. Voorafgaand aan je eerste dienst vindt een training plaats. Vereist is dat je sociaal en vriendelijk bent, goed Engels spreekt en niet bang bent voor techniek. Affiniteit met nieuwe media of Virtual Reality is een pre, specialistische technische kennis is niet vereist.

  Periode: Een DocLab medewerker is nodig vanaf de donderdag, en verder op elke festival dag (van 18 t/m 28 november). Er zijn ochtend-, middag- en avonddiensten.

  Competenties: Bij DocLab kun je jouw kennis van nieuwe media en Virtual Reality vergroten. Je kunt je sociale en communicatieve vaardigheden toepassen en verbeteren.

  DocLab VR medewerker*

  Als Doclab VR medewerker word je ingezet als publieksbegeleider van de Doclab VR ervaringen. Voorafgaand aan je dienst vindt hiervoor een speciale training plaats. Het is belangrijk dat je hierbij aanwezig kan zijn. Vereist is dat je sociaal en vriendelijk bent, goed Engels spreekt en niet bang bent voor techniek. Affiniteit met nieuwe media of Virtual Reality is een pre, specialistische technische kennis is niet vereist. Alle informatie die je nodig hebt, zal je ontvangen tijdens de training.

  Periode: Doclab VR medewerkers zijn nodig vanaf de donderdag, en verder op elke festival dag van 18 t/m 28 november. Er zijn ochtend-, middag- en avonddiensten.

  Competenties: Bij DocLab kun je jouw kennis van nieuwe media en Virtual Reality vergroten. Je kunt je sociale en communicatieve vaardigheden toepassen en verbeteren.

  Educatieteam

  Als vrijwilliger bij het educatieteam help je de locatie- of floormanager met het begeleiden van de schoolvoorstellingen. Deze zijn altijd in de ochtend, dus het is prettig als je geen probleem hebt met vroeg opstaan. Jij bent verantwoordelijk voor het goed verlopen van deze voorstellingen. Je vangt de docenten en hun leerlingen op, en zorgt ervoor dat de inloop naar de zalen soepel verloopt. Voor deze functie is het fijn als je graag overzicht houdt, communicatief en sociaal bent.

  Periode: Het Educatieteam werkt op alle doordeweekse dagen van het festival (17 t/m 28 november). Je zult worden gekoppeld aan één van de festivallocaties waar de schoolvoorstellingen plaatsvinden, het is belangrijk dat je alle dagen van de locatie beschikbaar bent.

  Competenties: In het educatieteam leer je overzicht houden en kun je oefenen met het aansturen van anderen. Ook kun je sociale vaardigheden ontwikkelen.

  Flexmedewerker*

  Flexmedewerkers worden ingezet in alle functies waar dat door ziekte of roostergaten nodig is. Je wordt vooral ingezet als theater-, publieksprijs- of DocLab medewerker. Ook werk je soms als koerier tussen locaties, begeleid je filmmakers bij hun première, ben je inzetbaar bij spoedklussen, cateringdistributie en beman je de vrijwilligersbalie. Een flexmedewerker is vooral erg flexibel, servicegericht, representatief, communicatief en heeft een goede lichamelijke conditie. Je vind het niet erg om te wachten tot je ingezet wordt, om je daarna snel naar een klus te haasten.

  Periode: Flexmedewerkers zijn het gehele festival (18 t/m 29 november) nodig. Er zijn ochtend-, middag- en avonddiensten.

  Competenties: Binnen deze functie kan je je ontwikkelen op verschillende manieren, afhankelijk van de verschillende functies waarop je wordt ingezet. In ieder geval ontwikkel je hier je verantwoordelijkheidsgevoel en je vaardigheden als teamplayer.

  Gastenbalie* VOL

  Als medewerker van de gastenbalie ben je het visitekaartje van het festival richting internationale festivalgasten. Voorafgaand aan het festival help je bij het maken van de informatiemappen en andere voorbereidende werkzaamheden. Tijdens het festival ben jij het eerste aanspreekpunt voor de gasten en pers, verstrek je informatiemappen, gasten- en perskaarten, en informatie over het programma en faciliteiten (hotels, festivalrestaurants, carservice). Een gastenbaliemedewerker is representatief, heeft goede communicatieve vaardigheden en beheersing van de Engelse taal, is handig met computers, heeft improvisatievermogen en is hulpvaardig.

  Periode: Bij de gastenbalie werk je van 16 t/m 29 november. De dagen zijn ingedeeld in diensten, de gastenbalie is open van 08:00 tot 21:00. Ook werk je op maandag 15 november in de avond; dan vullen jullie samen de gastentassen. Let op: dit betekent dat je niet aanwezig kan zijn bij de filmvertoning voor vrijwilligers op die dag.

  Competenties: Bij de gastenbalie kun je sociale vaardigheden ontwikkelen, zal je veel Engels praten en leer je representeren.

  Industry team*

  Als onderdeel van het Industry team help je mee aan de onderdelen van het festival die voor de documentaire industrie zijn. Je wordt ingedeeld bij Docs for Sale, het Forum of IDFAcademy. Je helpt mee met de voorbereiding, en bent tijdens het evenement aanwezig om internationale bezoekers welkom te heten, van informatie te voorzien en te begeleiden bij hun bezoek. Ook help je mee de festivallocatie netjes te houden. De diensten zijn afhankelijk van waar je wordt ingedeeld.

  Als onderdeel van het Industry team ben je: representatief, hulpvaardig, handig met computers en heb je zeer goede beheersing van de Engelse taal. Als je een documentaire achtergrond hebt is het niet de bedoeling dat je deze functie gebruikt om professionele contacten op te doen.

  Om te bepalen of je in aanmerking komt, word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek in groepsvorm met de functiecoördinator en de vrijwilligerscoördinator.

  Periode: Docs for Sale heeft ochtend/middag en middag/avond diensten. Je dient (vrijwel) elke dag beschikbaar te zijn.

  Bij IDFAcademy en Forum werk je tijdens de dagen die het evenement duurt, de gehele dag plus een dienst ter voorbereiding op het evenement.

  De precieze data van Docs for Sale, IDFAcademy en Forum zijn op het moment nog niet bekend. Zodra deze bekend zijn, laten we het weten.
  Let op: Voor Forum geldt dat er op maandag voor IDFA ’s avonds mappen gevuld worden, waardoor je de vrijwilligersvertoning niet kunt bijwonen.

  Competenties: Binnen deze functie kun je je ontwikkelen op het gebied van teamwork, dienstverlening, ondernemend handelen en gastvrijheid. Ook krijg je inzicht in het belang van IDFA voor professionals uit de internationale documentaire industrie.

  Infoteam

  Dit is dé plek waar mensen informatie over het festival komen vragen. Je zal de bezoekers met name te woord staan over het festival en het programma. Het is als Infoteam medewerker fijn als je een grote beschikbaarheid hebt in de weekenden. Verder ben je communicatief, stressbestendig, geduldig en flexibel en heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

  Periode: Er zijn het gehele festival (17 t/m 28 november) vrijwilligers voor het infoteam nodig. De balies zijn geopend van 09:00 t/m een half uur na aanvang van de laatste voorstellingen, er bestaan ochtend-, middag- en avonddiensten.

  Office Assistent

  Als Office Assistent ben je onderdeel van het secretariaat van IDFA. In de aanloop naar het festival wordt je ingezet bij allerhande klussen. Tijdens IDFA beman je met de vaste officemedewerkers het secretariaat. Ook kun je worden ingezet bij kleine koeriersklusjes tussen kantoor en festival locaties. Een Office Assistent heeft een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, is behulpzaam en representatief, proactief en goed met computers.

  Periode: Als Office Assistent kan je vanaf maandag 1 november worden ingezet. In de aanloop naar het festival werkt je diensten van 11:00 tot 17:00, tijdens het festival (17 t/m 28 november) zijn er ochtend/middag en middag/avond diensten.

  Competenties: Binnen deze functie kan je je ontwikkelen op het gebied van teamwork, begeleiden, organiseren en representeren en inzicht verwerven in de veelzijdigheid van festivalorganisaties.

  Posterploeg*

  In de posterploeg ben jij samen met je team verantwoordelijk voor het aankleden van de verschillende festivallocaties met filmposters, het updaten van publieksinformatieborden en de flyerdistributie. Vanwege het beperkte aantal plekken voor filmposters moeten deze dagelijks worden gewisseld. Je krijgt bij deze functie veel eigen verantwoordelijkheid. Als vrijwilliger in de posterploeg ben je actief, flexibel je hebt een goede lichamelijke conditie.

  Periode: De posterploeg werkt elke dag tijdens het festival (17 t/m 28 november). Er zijn ochtend- en middagdiensten. Op de eerste festival dag (17 november) werkt iedereen samen van 10:00 - 16:00.

  Competenties: Binnen deze functie kan je je ontwikkelen op het gebied van inzicht in de middelen er nodig zijn om het festival te promoten en het publiek te informeren.

  Publieksprijsmedewerker*

  Als medewerker van de publieksprijs help jij mee aan het vaststellen van de publieksprijswinnaar. Dit betekent dat je helpt met het distribueren van de stembiljetten naar verschillende locaties en ervoor zorgt dat ingevulde biljetten veilig terugkomen naar kantoor. Ook help je met het uitdelen en innemen van de stembiljetten aan de zaal. Wanneer er stemmen binnen zijn, kun je de stemmen onder aansturing van de publieksprijscoördinator tellen en administreren. Als publieksprijsmedewerker ben je nauwkeuring, vriendelijk, gestructureerd en heb je een goede lichamelijke conditie.

  Periode: Het team van de publieksprijs is het gehele festival (17 t/m 28 november) actief. Er zijn ochtend-, middag- en avonddiensten.

  Competenties: Binnen deze functie kan je je ontwikkelen op het gebied van teamwork, nauwkeurigheid en administratieve vaardigheden

  Theatermedewerker

  De theatermedewerker is de grootste groep binnen de vrijwilligers van IDFA. Je wordt bij deze functie ingedeeld op een vaste locatie en zorgt voor de publieksbegeleiding rondom voorstellingen. Je zult onder andere tickets scannen, probleemtickets behandelen, de zaal opruimen en de foyer bemannen om publiek te begeleiden. Op locatie word je aangestuurd door de floormanager of locatiemanager. Als je geluk hebt mag je tijdens je dienst een film kijken, anders kan dat natuurlijk buiten je dienst om. Je bent representatief, behulpzaam, geduldig en flexibel. Het is belangrijk dat je aanwezig bent bij de calamiteitentraining die wordt georganiseerd op zaterdag 13 november.

  Periode: Als theatermedewerker ben je het hele festival (17 t/m 28 november) nodig. Er zijn ochtend-, middag- en avonddiensten.

  Competenties: Binnen deze functie kun je je ontwikkelen op het gebied van samenwerken, gastvrijheid en communicatie.

  Link naar het aanmeldformulier voor vrijwilligers.

  Deze website maakt gebruik van cookies.

  Door het gebruik van cookies kunnen wij meten hoe onze site wordt gebruikt, hoe deze nog verder kan worden verbeterd en om de inhoud van online advertentie uitingen te personaliseren.

  Lees
   hier alles over ons cookiebeleid. Indien je kiest voor weigeren, plaatsen we alleen functionele en analytische cookies