Vrijwilligersteams

  Lees hieronder welke vrijwilligersfuncties we hebben tijdens IDFA 2022. Klik hier voor het formulier om je als vrijwilliger aan te melden en om je voorkeuren op te geven. Na jouw aanmelding zullen we je per mail op de hoogte houden van het verdere verloop.

  Functies en vereisten

  Hieronder wordt per vrijwillige functie beschreven welke taken er zijn, welke diensten er beschikbaar zijn en aan welke vereisten de vrijwilligers moet voldoen om voor de functie geselecteerd te worden. Ook wordt aangegeven welke competenties de vrijwilliger in deze functie kan ontwikkelen. Functies met een sterretje (*) zijn ook beschikbaar voor vrijwilligers die geen Nederlands spreken.

  A-team*

  Voor, tijdens en na het festival hebben we bouwers en sjouwers nodig. In het A-team help je van tevoren mee met het verhuizen en inrichten van kantoren en balies op de festivallocaties. Tijdens het festival help je met het op- en afbouwen van evenementen. Het A-team werkt niet met vaste diensten, het liefst ben je dus hele dagen beschikbaar. Houd er rekening mee dat je 8 dagen dienst hebt, de uren die je werkt zullen over een hele dag verspreid liggen. De op- en afbouw dagen zijn het drukst. Als je tijdens het festival werkt, ben je tussendoor vrij om films te gaan bekijken. Een A-team vrijwilliger is flexibel, inventief, een teamplayer, handig, gemotiveerd, veel beschikbaar en heeft een goede conditie.

  Periode
  Het A-team is actief van vrijdag 4 november t/m maandag 21 november.

  Competenties
  Binnen deze functie kun je je ontwikkelen op het gebied van teamwork, je lichamelijke conditie verbeteren en inzicht krijgen in de benodigde middelen voor een festival.

  Klik hier voor het formulier om je aan te melden als vrijwilliger.

  Carservice

  De chauffeurs zorgen voor, tijdens en na het festival voor het vervoer van de gasten tussen Schiphol/Amsterdam Centraal en de festivalhotels of IDFA-locaties. Naast het vervoeren van onze gasten worden carservice-vrijwilligers ook ingezet voor diverse ritten voor het festival.

  Om in aanmerking te komen voor deze functie moet je minimaal drie jaar in het bezit van een rijbewijs zijn en voldoende rijervaring hebben. Als chauffeur heb je veel verantwoordelijkheidsgevoel, je bent representatief, sociaal vaardig en flexibel en je hebt een goede beheersing van de Engelse taal.

  Periode
  De chauffeurs van de carservice worden ingezet tussen 7 en 20 november. Diensten worden aangepast aan de geplande ritten en vinden over de gehele dag plaats.

  Competenties
  Je kunt probleemloos omgaan met festivalgasten met verschillende culturele achtergronden.

  Klik hier voor het formulier om je aan te melden als vrijwilliger.

  Distributieteam*

  In het distributie team ben je verantwoordelijk voor het bezorgen van verschillende publicaties. Je wordt aangestuurd door de distributiecoördinator. Samen brengen jullie alle festivallocaties waar kranten en programmaboekjes worden aangeboden in kaart. Daarna zorgen jij en je team dat er op alle locaties altijd voldoende materiaal aanwezig is en dat er voldoende voorraad in de opslag is. Vereist zijn: verantwoordelijkheidsgevoel, flexibiliteit, snelheid, opmerkzaamheid en een goede lichamelijke conditie.

  Periode
  Het distributieteam is iedere festivaldag van 9 t/m 20 november actief. De eerste festivaldag werkt het hele team de hele dag van 10:00 uur tot 16:00 uur, daarna zijn er diensten. Je werkt voornamelijk in de ochtend.

  Competenties
  Binnen deze functie kun je je ontwikkelen op het gebied van teamwork, logistieke vaardigheden opdoen en aan je conditie werken.

  Klik hier voor het formulier om je aan te melden als vrijwilliger.

  DocLab medewerker*

  Als DocLab medewerker word je ingezet als publieksbegeleider van de DocLab expositie. Je verwelkomt de gasten en geeft uitleg over de verschillende interactieve documentaire projecten. Voorafgaand aan je eerste dienst vindt een training plaats. Het is belangrijk dat je hierbij bent. Vereist: je bent sociaal en vriendelijk en spreekt goed Engels. Affiniteit met emerging media of virtual reality is een pre, specialistische technische kennis is niet vereist.

  Periode
  Een DocLab medewerker is nodig op elke dag van het festival, van 11 t/m 20 november. Er zijn ochtend-, middag- en avonddiensten.

  Competenties
  Bij DocLab kun je jouw kennis van emerging media, Virtual Reality en innovatieve digital storytelling projecten vergroten. Ook kun je je presentatie vaardigheden toepassen en verbeteren.

  Klik hier voor het formulier om je aan te melden als vrijwilliger.

  DocLab VR medewerker*

  Als Doclab VR medewerker word je ingezet als publieksbegeleider van de Doclab VR ervaringen. Je verwelkomt de gasten, begeleidt hen bij de VR ervaring en vertelt hen meer over de verschillende interactieve documentaire projecten. Voorafgaand aan je dienst vindt hiervoor een speciale training plaats. Het is belangrijk dat je hierbij aanwezig bent. Vereisten: je bent sociaal en vriendelijk, je spreekt goed Engels en bent niet bang voor technologie. Affiniteit met emerging media of Virtual Reality is een pre, maar specialistische technische kennis is niet vereist. Alle informatie die je nodig hebt, zul je ontvangen tijdens de training.

  Periode
  Doclab VR medewerkers zijn op elke dag van het festival nodig van 11 tot 20 november. DocLab heeft ochtend, middag en avond shifts.

  Competenties
  Bij DocLab kun je jouw kennis van Virtual Reality en innovatieve digital storytelling projecten vergroten. Ook kun je je presentatie vaardigheden toepassen en verbeteren.

  Klik hier voor het formulier om je aan te melden als vrijwilliger.

  Educatieteam

  Als vrijwilliger bij het educatieteam help je de locatie- of floormanager met het begeleiden van de schoolvoorstellingen. Op kleine locaties zul je zelfstandig aan de slag gaan als floormanager. De voorstellingen vinden altijd plaats in de ochtend, dus het is prettig als je geen probleem hebt met vroeg opstaan. Jij bent verantwoordelijk voor het goed verlopen van deze voorstellingen. Je vangt de docenten, hun leerlingen, de moderator en een eventuele gastspreker op en zorgt ervoor dat de inloop naar de zalen soepel verloopt. Voor deze functie is het fijn als je graag overzicht houdt en communicatief en sociaal vaardig bent.

  Periode
  Het Educatieteam werkt op alle doordeweekse dagen van het festival (10 t/m 18 november). Je zult worden gekoppeld aan één van de festivallocaties waar de schoolvoorstellingen plaatsvinden. Het is belangrijk dat je alle dagen van de locatie beschikbaar bent.

  Competenties
  In het educatieteam leer je overzicht houden en kun je oefenen met het aansturen van anderen. Ook kun je sociale vaardigheden ontwikkelen.

  Klik hier voor het formulier om je aan te melden als vrijwilliger.

  Flexmedewerker*

  Flexmedewerkers worden ingezet in alle functies waar dat door ziekte of roostergaten nodig is. Je wordt vooral ingezet als theater-, publieksprijs- of DocLab medewerker. Ook werk je soms als koerier tussen locaties, ben je inzetbaar bij spoedklussen, cateringdistributie en beman je de vrijwilligersbalie. Een flexmedewerker is vooral erg flexibel, servicegericht, representatief, communicatief en heeft een goede lichamelijke conditie. Je vindt het niet erg om te wachten tot je ingezet wordt, om je daarna snel naar een klus te haasten.

  Periode
  Flexmedewerkers zijn het gehele festival (9 t/m 20 november) nodig. Er zijn ochtend-, middag- en avonddiensten.

  Competenties
  Binnen deze functie kan je je ontwikkelen op verschillende manieren, afhankelijk van de verschillende functies waarop je wordt ingezet. In ieder geval ontwikkel je hier je verantwoordelijkheidsgevoel en je vaardigheden als teamplayer.

  Klik hier voor het formulier om je aan te melden als vrijwilliger.

  Gastenbalie

  Als medewerker van de Guest Desk/gastenbalie ben je het visitekaartje van het festival voor de internationale festivalgasten. Voorafgaand aan het festival help je bij het maken van de gastentassen en bij andere voorbereidende werkzaamheden. Tijdens het festival ben jij het eerste aanspreekpunt voor de gasten en pers, verstrek je gastentasjes, festivalpassen en informatie over het programma en faciliteiten (hotels, festivalrestaurants, carservice). Een gastenbaliemedewerker is representatief, heeft goede communicatieve vaardigheden en beheersing van de Engelse taal, werkt efficiënt op de computer, heeft improvisatievermogen en is hulpvaardig.

  Periode
  De Guest Desk is open van 8 november tot 20 november. De diensten liggen tussen 9:00 uur en 21:00 uur. We hebben 2 verplichte shifts: op 5 november (we hebben een ochtend- en middagshift) hebben we een instructiedag en op 7 november in de avond vullen we de gastentassen.

  Klik hier voor het formulier om je aan te melden als vrijwilliger.

  Industry team*

  Als onderdeel van het Industry team help je mee aan de onderdelen van het festival die voor de documentaire industrie zijn. Je wordt ingedeeld bij Docs for Sale, het Forum of IDFAcademy. Je helpt mee met de voorbereiding, en bent tijdens het evenement aanwezig om internationale bezoekers welkom te heten, van informatie te voorzien en te begeleiden bij hun bezoek. Ook help je mee de festivallocatie netjes te houden. De diensten zijn afhankelijk van waar je wordt ingedeeld.

  Als onderdeel van het Industry team ben je: representatief, hulpvaardig, handig met computers en heb je zeer goede beheersing van de Engelse taal. Als je een documentaire achtergrond hebt is het niet de bedoeling dat je deze functie gebruikt om professionele contacten op te doen.

  Om te bepalen of je in aanmerking komt, word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek in groepsvorm met de functiecoördinator en de vrijwilligerscoördinator.

  Periode
  Docs for Sale heeft ochtend/middag en middag/avond diensten. Je dient (vrijwel) elke dag beschikbaar te zijn.

  Bij IDFAcademy en Forum werk je tijdens de dagen waarop het evenement wordt gehouden de hele dag, plus een dienst ter voorbereiding op het evenement.

  De precieze data van Docs for Sale, IDFAcademy en Forum zijn op het moment nog niet bekend. Zodra deze bekend zijn, hoor je dat van ons.

  Let op: voor Forum geldt dat er op maandag voor IDFA ’s avonds mappen gevuld moeten worden, waardoor je de vrijwilligersvertoning niet bij kunt wonen.

  Competenties
  Binnen deze functie kun je je ontwikkelen op het gebied van teamwork, dienstverlening, ondernemend handelen en gastvrijheid. Ook krijg je inzicht in het belang van IDFA voor professionals uit de internationale documentaire-industrie.

  Klik hier voor het formulier om je aan te melden als vrijwilliger.

  Infoteam

  Dit is dé plek waar bezoekers met problemen of vragen over het festival terecht kunnen. Je zal de bezoekers met name te woord staan over het festival, het programma en tickets. De infobalies staan in Pathé Tuschinski, Pathé De Munt en Eye. Het is als infoteam medewerker fijn als je een grote beschikbaarheid hebt in de weekenden. Verder ben je communicatief, stressbestendig, geduldig en flexibel en heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

  Periode
  Er zijn het gehele festival (9 t/m 21 november) vrijwilligers voor het infoteam nodig. De balies zijn geopend van 09:00 uur t/m een half uur na aanvang van de laatste voorstelling. Er zijn ochtend-, middag- en avonddiensten.

  Klik hier voor het formulier om je aan te melden als vrijwilliger.

  Office assistent

  Als office assistent ben je onderdeel van het secretariaat van IDFA. In de aanloop naar het festival word je ingezet bij allerhande klussen en beman je met de vaste officemedewerkers het secretariaat. Ook kun je worden ingezet bij kleine koeriersklusjes (met de fiets) tussen kantoor en festivallocaties. Een office assistent heeft een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, is behulpzaam en representatief, proactief en doet efficiënt computerwerk.

  Periode
  Als office assistent word je vooral ingezet in de aanloop naar het festival. Op de openingsdag van het festival kun je ook nog ingezet worden, maar tijdens het festival zit jouw werk er op het secretariaat alweer op.

  Je kunt worden ingezet vanaf maandag 17 oktober tot en met woensdag 9 november. Je werkt dan in diensten van 11:00 tot 17:00.

  Competenties
  Binnen deze functie kun je je ontwikkelen op het gebied van teamwork, begeleiden, organiseren en representeren en inzicht verwerven in de veelzijdigheid van festivalorganisaties.

  Klik hier voor het formulier om je aan te melden als vrijwilliger.

  Posterploeg*

  In de posterploeg ben jij samen met je team verantwoordelijk voor het aankleden van de verschillende festivallocaties met filmposters, het updaten van publieksinformatieborden en de flyerdistributie. Vanwege het beperkte aantal plekken voor filmposters moeten deze dagelijks worden gewisseld. Je krijgt bij deze functie veel eigen verantwoordelijkheid. Als vrijwilliger in de posterploeg ben je actief en flexibel en heb je een goede lichamelijke conditie.

  Periode
  De posterploeg werkt elke dag tijdens het festival (9 t/m 20 november). Er zijn ochtend- en middagdiensten. Op de eerste festival dag (9 november) werkt iedereen samen van 10:00 uur tot 16:00 uur.

  Competenties
  Binnen deze functie krijg je meer inzicht in de middelen die er nodig zijn om het festival te promoten en het publiek te informeren.

  Klik hier voor het formulier om je aan te melden als vrijwilliger.

  Publieksprijsmedewerker*

  Als medewerker van de publieksprijs help jij mee met het vaststellen van de publieksprijswinnaar. Dit betekent dat je helpt met het distribueren van de stembiljetten naar de verschillende locaties en ervoor zorgt dat ingevulde biljetten veilig terugkomen naar kantoor. Ook help je met het uitdelen en innemen van de stembiljetten aan het publiek in de zaal. Wanneer er stemmen binnen zijn, kun je de stemmen onder aansturing van de publieksprijscoördinator tellen en administreren. Als publieksprijsmedewerker ben je nauwkeuring, vriendelijk, gestructureerd en heb je een goede lichamelijke conditie.

  Periode
  Het team van de publieksprijs is het gehele festival (9 t/m 20 november) actief. Er zijn ochtend-, middag- en avonddiensten.

  Competenties
  Binnen deze functie kun je je ontwikkelen op het gebied van teamwork, nauwkeurigheid en administratieve vaardigheden.

  Klik hier voor het formulier om je aan te melden als vrijwilliger.

  Theatermedewerker

  De theatermedewerker is de grootste groep binnen de vrijwilligers van IDFA. Je wordt bij deze functie ingedeeld op een vaste festivallocatie en zorgt voor de publieksbegeleiding rondom voorstellingen. Je zult onder andere tickets scannen, probleemtickets behandelen, de zaal opruimen en de foyer bemannen om publiek te begeleiden en eventuele vragen te beantwoorden. Op locatie word je aangestuurd door de floormanager of locatiemanager. Als er tijd en gelegenheid is, mag je tijdens je dienst een film kijken. Je bent representatief, behulpzaam, geduldig en flexibel. Het is belangrijk dat je aanwezig bent bij de calamiteiten- en scantraining die wordt georganiseerd op 9 november.

  Periode
  Als theatermedewerker ben je het hele festival (9 t/m 20 november) nodig. Er zijn ochtend-, middag- en avonddiensten.

  Competenties
  Binnen deze functie kun je je ontwikkelen op het gebied van samenwerken, gastvrijheid en communicatie.

  Klik hier voor het formulier om je aan te melden als vrijwilliger.

  Vriendenteam 

  Als vrijwilliger van het vriendenteam ben jij zo enthousiast over IDFA dat je bezoekers kan overtuigen vriend van IDFA te worden. Een vriend van IDFA is iemand die het festival financieel ondersteunt. In de aanloop naar het festival heb je beldienst. Dit is op het IDFA kantoor of op een andere locatie. De beldiensten duren ongeveer 4 uur, en zullen van ongeveer 18:00 uur tot 21:00 uur zijn. Mogelijk wordt gevraagd om de beldiensten vanuit huis te doen, uiteraard incl. telefoonvergoeding. Omdat de meeste diensten voor IDFA plaatsvinden, kun je tijdens het festival volop de tijd uittrekken films te bekijken. Als vergoeding kun je kiezen voor een festivalpas of een kleine vrijwilligersvergoeding.

  Periode
  Het vriendenteam start vanaf 25 oktober en gaat door tot 1 november, op maandag t/m vrijdag. Op 25 oktober zal er een instructie zijn, het is belangrijk dat je hierbij bent. 

  Competenties
  Binnen het vriendenteam kun je je ontwikkelen op het gebied van communicatie en telefonische werving. 

  Klik hier voor het formulier om je aan te melden als vrijwilliger.

  Deze website maakt gebruik van cookies.

  Door het gebruik van cookies kunnen wij meten hoe onze site wordt gebruikt, hoe deze nog verder kan worden verbeterd en om de inhoud van online advertentie uitingen te personaliseren.

  Lees
   hier alles over ons cookiebeleid. Indien je kiest voor weigeren, plaatsen we alleen functionele en analytische cookies