Word Dikke Vriend

  Als Dikke Vriend steun je IDFA met een gift van €1000,- per jaar

  Documentaires vertellen verhalen die anders niet verteld worden. Ze dagen je uit, stimuleren je een mening te vormen en maken nieuwsgierig. Dankzij documentaires kunnen we ons inleven in mensen over de hele wereld en kunnen we met elkaar in gesprek gaan. Zo leiden documentaires tot dialoog en uiteindelijk, tot wederzijds begrip.

  IDFA gelooft heilig in de kracht van documentaires en pleit voor de vrije expressie van filmmakers over de hele wereld. Wij hebben jouw steun nodig om filmmakers hun verhalen te kunnen laten vertellen en hun films naar Amsterdam te halen.

  Klik & steun IDFA

  Jouw steun waarderen we enorm en daarom ontvang je

  • Uitnodiging voor diverse exclusieve Dikke Vriendenvertoningen in de luxe bioscoopzaal van Soho House Amsterdam (vol=vol).
  • Toegang tot twee speciale IDFA-voorpremières in Tuschinski 1 (mei/juni en september).
  • Uitnodiging voor een exclusieve Dikke Vriendenvertoning tijdens de IDFAcademy Summerschool in juli.
  • Uitnodiging voor het Dikke Vrienden Diner in oktober, waar de artistiek directeur en filmprogrammeurs de hoogtepunten van het festival uit de doeken doen aan de hand van filmfragmenten
  • Exclusieve toegang tot de feestelijke opening in Carré en het Documentary Ball van IDFA.
  • Een Special Friends-pas met maar liefst 20 vrijkaarten voor films tijdens het festival
  • Het recht op gratis last-minute seating tijdens het festival
  • Voorrang bij de kaartverkoop
  • Het IDFA programmamagazine ontvang je gratis thuis

  Dikke Vrienden van IDFA komen elkaar tegen op unieke en informele avonden in Amsterdam: tijdens de voorpremières in Tuschinski, het zeer gewaardeerde Dikke Vrienden Diner, het Documentary Ball na de feestelijke prijsuitreiking. De films en Q&A’s op deze avonden geven een bijzondere verdieping en zorgen altijd voor een inhoudelijk gesprek. En het leuke is, je mag altijd iemand meenemen om de ervaring te delen.

  Steun IDFA als Dikke Vriend en maak voor een gift van € 1.000,- per jaar deel uit van een exclusieve groep IDFA-liefhebbers.

  Klik & steun IDFA

  Voordelig schenken

  Door de Geefwet is een gift aan IDFA voor 125% aftrekbaar voor de belasting. Bij een periodieke gift die voor vijf jaar wordt vastgelegd geldt bovendien geen schenkingsdrempel voor het aftrekbare bedrag. Indien je in de hoogste belastingschijf valt, is bij een jaarlijkse gift van €1.000,- je voordeel op jaarbasis € 649,-, terwijl je netto gift dan € 351,- bedraagt. In de middelste schaal is het netto bedrag € 489,-. De overheid maakt het beleid ten aanzien van fiscale aftrekbaarheid en bepaalt of dit in de toekomst zo blijft.

  Bereken je belastingvoordeel

  Meer informatie

  Voor meer informatie of aanmeldingen, kun je contact opnemen met Marloes Janssen: marloes@idfa.nl of 06-29 52 89 41.

  Word Partner

  We zijn altijd op zoek naar duurzame samenwerkingen