Workshops schoolvoorstellingen

    Diverse workshops die verdieping bieden bij de schoolvoorstellingen.

    Met de klas naar de schoolvoorstellingen van IDFA is voor veel scholen ieder jaar vaste prik. Leerlingen bereiden hun bezoek voor of bespreken de documentaires na aan de hand van het lesmateriaal. Daarnaast bieden we de mogelijkheid tot verdieping middels workshops, georganiseerd door partners de Animatiebus en Foam.

    Tijdens de workshop van de Animatiebus vertellen leerlingen een eigen verhaal aan de hand van de stop-motiontechniek. De workshops vinden plaats bij jullie op school, en kunnen zowel voorafgaand als na het festivalbezoek worden gevolgd.

    Tijdens de Foam workshops wordt ingegaan op technieken en manieren die gehanteerd kunnen worden bij het fotograferen van bepaalde onderwerpen. De workshops vinden plaats na afloop van het bezoek aan de schoolvoorstellingen. De thema's van de films staan hierbij centraal.

    Je kunt op het reguliere inschrijfformulier aangeven dat je geïnteresseerd bent in het volgen van (een van de) workshops. We zullen je dan in contact brengen met de Animatiebus dan wel Foam; zij zullen alle inhoudelijke en praktische zaken met je bespreken, en de boeking finaliseren.