InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Onderwijs
Bezoek een zaalprogramma
Met je klas naar IDFA Vondelpark
Zorg & Welzijn special

Zorg & Welzijn special

Een interactief filmprogramma voor iedere Zorg & Welzijn student, met de nadruk op studenten Pedagogisch Werk, Maatschappelijke Zorg en Onderwijsassistent. De totale duur van deze voorstelling is ongeveer 60 minuten.

Iedereen is wel eens ergens nieuw geweest en kent de onzekerheid die hier soms bij komt kijken. Ook als zorgprofessional krijg je te maken met kinderen die nieuw zijn in je klas, op je voorschool of in je bso-groep. Hoe laat je ze zich thuis en veilig voelen in jouw groep? Hoe schep je een klimaat waarin nieuwe kinderen kunnen aarden en tot groei komen? Deze vragen vormen de basis van dit interactieve zaalprogramma. Aan de hand van twee korte films nodigen we studenten uit op hun eigen rol en handelen te reflecteren.

Jasmin's Two Homes

Regie: Inka Achté, Hanna Karppinen
14 min.

Wanneer Jasmins ouders besluiten om met hun gezin terug te verhuizen naar Somaliland, het thuisland van haar vader, staat ze voor de grootste verandering van haar leven. Ze moet afscheid nemen van de vertrouwde speeltuinen in de Finse buitenwijken en van haar beste vriendin Maryam. Als ze aankomt, moet ze wennen aan de manier waarop mensen leven in Somaliland. Nadat ze de cultuurshock heeft verwerkt, begint Jasmin langzaam te beseffen dat ze zich eigenlijk best thuis kan voelen in Somaliland.

Nieuw

Regie: Eefje Blankevoort
20 min.

Het nieuwe schooljaar is net begonnen. Dat is spannend voor alle leerlingen, maar zeker voor de achtjarige Tanans. Hij is nog maar een paar weken in Nederland en spreekt de taal niet, snapt de gebruiken niet en heeft nog geen vrienden gemaakt. We volgen hem op zijn ontdekkingsreis: voor de eerste keer woont hij in een Nederlandse woonwijk, balanceert hij op een fiets, spreekt hij de voor hem onbekende taal. Maar bovenal probeert hij wijs te worden uit deze rare, nieuwe wereld. Dat is vaak grappig en leuk, maar ook heel spannend. Want hoe maak je vrienden als je niet dezelfde taal spreekt?

Duur: ongeveer 60 minuten
Prijs: €3,50 per student
Groepsgrootte: maximaal 60 studenten
Geschikt voor: mbo

Bij dit programma zit geen lesmateriaal voor in de klas; de verdieping en reflectie vindt plaats tijdens de voorstelling in de zaal.

Nieuw 2

Still: Nieuw (Eefje Blankevoort)