InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Login
Organisatie
Over IDFA
Raad van Toezicht

Raad van Toezicht

     

Marry de Gaay Fortman

Marry1

Marry de Gaay Fortman is partner bij Houthoff. Ze combineert haar juridisch werk met bestuursrollen, onder meer als commissaris bij De Nederlandsche Bank en KLM. Ook is ze voorzitter van International Theater Amsterdam en lid van de raad van toezicht bij Dutch Culture. Marry is de bestuursvoorzitter van IDFA.

Michael Kembel

Michael1

Michael Kembel woont in Amsterdam en begon zijn loopbaan in de financiële sector bij ABN AMRO. In 2006 begon hij zijn eigen beleggingsfonds en in 2018 verkocht hij zijn aandelen in het bedrijf. Op dit moment is Michael een private investeerder die zich ook inzet voor non-profit activiteiten. In het IDFA-bestuur is Michael de penningmeester.

Henk Siebren de Jong

Henk1

Henk Siebren de Jong is de CEO van de Philips-tak Philips Domestic Appliances. Daarnaast doceert hij digitaal transformatiemanagement bij ISE & IESE Business Schools in São Paulo en Barcelona. Henk is ook lid van de high-level commissie van de Nairobi Summit, opgezet door het United Nations Population Fund (UNFPA).

Femke van der Laan

Femke1

Femke van der Laan is schrijver en journalist. Ze schreef jarenlang een wekelijkse column voor Het Parool en artikelen voor diverse andere media. Sinds 1 september 2022 is ze presentator van VPRO's radioprogramma Nooit meer slapen. Femke is ook spreker op televisie en evenementen als TEDx.

Sandra den Hamer

Sandra den Hamer

Sandra den Hamer heeft een lange staat van dienst in de Nederlandse filmwereld. Tussen 2007 en 2022 was ze directeur van Eye Filmmuseum in Amsterdam. Onder haar leiding groeide Eye uit tot een internationaal filminstituut met een Collectiecentrum en vier filmzalen en een uitgebreid tentoonstellingsprogramma in een gloednieuw gebouw aan het IJ. Daarvoor werkte Den Hamer 23 jaar bij het International Film Festival Rotterdam, onder meer als coördinator van CineMart en van het Hubert Bals Fonds. Van 1996 tot 2007 was ze directeur van het festival.

Orçun Ersungur (trainee)

Portret orcun

Orçun Ersungur is Legal Counsel bij Invest-NL (het overheidsfonds dat investeert in innovatieve duurzame start- en scale-ups) en heeft daarvoor gewerkt in de commerciële advocatuur. Ook zit Orçun in het bestuur van de Young Leaders Board van UN Global Compact en zet zich daarmee in voor de betrokkenheid van Young Professionals bij de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN. Orçun is in het bijzonder geïnteresseerd in maatschappelijke transities en heeft veel ervaring op het gebied van DE&I en ‘human rights’. Die ervaringen zet hij in om de corporate wereld te verbinden met de wereld daar omheen. Zo heeft hij onderzoek gedaan naar diversiteit in board rooms in relatie tot de Corporate Governance Code en concrete adviezen gegeven voor de wijziging van de Corporate Governance Code op dat gebied, maar heeft zich ook meermaals publieke uitgesproken over dit onderwerp. Orçun zal als deelnemer van Blikverruimers een jaar meelopen met de raad van toezicht van IDFA. Blikverruimers is een expertisecentrum en opleidingsinstituut voor jonge commissarissen en toezichthouders. Binnen de raad van toezicht van IDFA stelt Orçun zich het doel om zijn generationele perspectief in te brengen alsook zijn blik op duurzaamheid en DE&I.

Julia Noordegraaf

Foto Julia Noordegraaf Bob Bronsoff

Julia Noordegraaf is hoogleraar Digitaal erfgoed en onderzoeksdirecteur bij de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam. Ze combineert haar onderzoek naar digitaal erfgoed met het ontwikkelen van diverse publieke toepassingen, waaronder de Amsterdam Time Machine, een historische digital twin van Amsterdam. Ze vervult meerdere bestuursrollen, onder meer als lid van de Raad van Toezicht van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.