InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Over IDFA
Wie we zijn
Raad van Toezicht, directie en medewerkers
Raad van Toezicht

Raad van Toezicht

     

Marry de Gaay Fortman

Md GF 009

Marry de Gaay Fortman is advocaat en partner bij Houthoff, business mediator en docent Governance Academy en Erasmus Governance Institute. Ze combineert haar juridisch werk met bestuursrollen, onder meer als president-commissaris bij Conclusion Group. Ook is ze lid raad van toezicht van Dutch Culture. Marry is bestuursvoorzitter van IDFA.

Michael Kembel

Whats App Image 2024 07 17 at 10 07 35 1

Michael Kembel woont in Amsterdam en begon zijn loopbaan in de financiële sector bij ABN AMRO. In 2006 richtte hij samen met drie partners een beleggingsfonds waarvan hij zijn aandelen in 2018 heeft verkocht. Op dit moment is Michael een investeerder en business coach en zet hij zich daarnaast ook in voor non-profit instellingen in de culturele sector. Michael is vicevoorzitter van de RvT en voorzitter van de Audit Committee.

Henk Siebren de Jong

Schermafbeelding 2023 10 05 om 15 50 00

Henk Siebren de Jong is CEO van Versuni. Daarnaast doceert hij digital transformation management aan ISE & IESE Business Schools in São Paulo en Barcelona. Henk is ook lid van de Raad van Toezicht van de Rijksuniversiteit Groningen.

Femke van der Laan

Femke1

Femke van der Laan is schrijver en journalist. Ze schreef jarenlang een wekelijkse column voor Het Parool en artikelen voor diverse andere media. Sinds 1 september 2022 is ze presentator van VPRO's radioprogramma Nooit meer slapen. Femke is ook spreker op televisie en evenementen als TEDx.

Sandra den Hamer

Sandra den Hamer

Sandra den Hamer heeft een lange staat van dienst in de Nederlandse filmwereld. Tussen 2007 en 2023 was ze directeur van Eye Filmmuseum in Amsterdam. Onder haar leiding groeide Eye uit tot een internationaal filminstituut met een Collectiecentrum en vier filmzalen en een uitgebreid tentoonstellingsprogramma in een gloednieuw gebouw aan het IJ. Daarvoor werkte Den Hamer 23 jaar bij het International Film Festival Rotterdam, onder meer als coördinator van CineMart en van het Hubert Bals Fonds. Van 1996 tot 2007 was ze directeur van het festival. In 2023 werd den Hamer benoemd tot interim directeur-bestuurder bij het Filmfonds. Daarnaast is ze toezichthouder bij andere culturele instellingen zoals ITA en Het HEM.

Julia Noordegraaf

Foto Julia Noordegraaf Bob Bronsoff

Julia Noordegraaf is hoogleraar Digitaal erfgoed en onderzoeksdirecteur bij de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam. Ze combineert haar onderzoek naar digitaal erfgoed met het ontwikkelen van diverse publieke toepassingen, waaronder de Amsterdam Time Machine, een historische digital twin van Amsterdam. Ze vervult meerdere bestuursrollen, onder meer als lid van de Raad van Toezicht van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Ramsey Nasr

RAMSEY NASR DIM BALSEM kopie

Foto (c): Dim Balsem

Ramsey Nasr (1974) is als acteur, dichter en schrijver een van Nederlands meest veelzijdige kunstenaars. Op het toneel was hij onder andere te zien in The Fountainhead en Een klein leven, op televisie in series als IM, Het jaar van Fortuyn en Oogappels en in een film als Alles op Tafel (2021). In zijn gelauwerde essaybundel De Fundamenten (2021, De Bezige Bij) maakte Nasr de balans op van Nederland in coronatijd en hield hij aan de hand van kunstenaars een pleidooi om onze plek op aarde en ons idee van geluk radicaal te herzien. Nasr roert zich regelmatig in het debat over de waarde van kunst en cultuur in de Nederlandse samenleving, onder andere in een gedicht dat hij als Dichter des Vaderlands schreef ten tijde van de grote bezuinigingen op de sector en dat nog steeds zijn persoonlijk motto vormt: “uit nutteloze noodzaak / schiep kunst de mens”.

Orçun Ersungur (trainee)

Portret orcun

Orçun Ersungur is Legal Counsel bij Power2X. Voorheen was hij werkzaam bij Invest-NL en advocaat fusies- en overnames bij Houthoff. Orçun heeft deelgenomen aan de Blikverruimers Academie, een opleidingsinstituut voor jonge commissarissen, en is dit jaar trainee bij de raad van toezicht van IDFA. Binnen de raad van toezicht van IDFA stelt Orçun zich het doel om zijn generationele perspectief in te brengen, alsook zijn blik op duurzaamheid en DE&I.