InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Login
The Brink
Archief
The Brink
IDFA 2019

The Brink

Alison Klayman
Verenigde Staten
2019
91 min
Ned. Première
Festival history

Nadat Steve Bannon de laan is uitgestuurd als chief strategist van Donald Trump, richt hij zijn pijlen op Europa. Hij probeert er vooraanstaande rechtse politici te mobiliseren voor zijn populistische beweging, met als doel zetels te winnen in de Europese Parlementsverkiezingen van mei 2019.

Met enige afstand legt regisseur Alison Klayman de inspanningen van Bannon vast. Of hij nu met Brexit-voorvechter Nigel Farage om de tafel zit, van Trump op Twitter een rechtse hoek krijgt – hij noemt hem ‘Sloppy Steve’ – of voor een zaal met links publiek spreekt over de opkomst van het populisme, Bannon presenteert altijd een welbespraakte, charmante versie van zichzelf, niet vies van zelfspot. Subtiel wordt zijn methode ontleed. En wanneer hij inconsistent is, is de regisseur er als de kippen bij om de patronen in zijn gedrag en retoriek te ontrafelen. 

Een portret van zowel Bannon als het wereldwijd opkomende populisme. Een beweging “waard om je leven aan te wijden”, volgens Bannon, iets wat hij niet gehinderd door verlies en verguizing voortzet.

Credits
Regisseur
Production
Executive producer
Cinematography
Editing
Music
Sound
Screening copy
World Sales

Video's

Images

0
1
2