InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Login
Once the Dust Settles
Archief
Once the Dust Settles
IDFA 2019

Once the Dust Settles

Als het stof is neergedaald
John Appel
Nederland
2019
85 min
Wereldpremière
Festival history

Amatrice (Midden-Italië), Tsjernobyl en Aleppo: drie plaatsen waar de inwoners zich veilig voelden, tot ze – getroffen door een ramp of door een oorlog – veranderden in plekken van dood en verwoesting. De film begint op het moment dat deze plaatsen niet meer in het nieuws zijn, als het stof is neergedaald en toeristen een kijkje komen nemen.

Centraal staan de indringende verhalen van mensen die de ramp of oorlog overleefden en nu hun leven weer proberen op te bouwen. Zoals de vrouw in Aleppo die vóór de oorlog als gids toeristen vertelde over de rijke geschiedenis en archeologie van Syrië, en tegenwoordig opnieuw als gids werkt, maar nu voor ramptoeristen die ze laat zien wat de oorlogsjaren hebben aangericht.

Of de man die in de kerncentrale van Tsjernobyl werkte en na de ontploffing een enorme dosis straling overleefde. Ook hij leidt toeristen rond op de plek die een steeds populairdere bezienswaardigheid is geworden. En waar – net als in Amatrice en Aleppo – het verleden van voor de ramp steeds verder in vergetelheid raakt.

Credits
Regisseur
Production
Cinematography
Editing
Sound
Sound Design
Screenplay
Narrator
Involved TV Channel
Screening copy
Distribution for the Netherlands

Video's

Images

0
1