InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Theatre of War
Over IDFA
Archief
Theatre of War
IDFA 2022

Theatre of War

Lola Arias
Argentinië, Spanje, Duitsland
2018
81 min
n.v.t.
Festival history

De Falklandoorlog duurde slechts 74 dagen. Maar ook zo’n kortdurend conflict kan verstrekkende gevolgen hebben. Toen in juni 1982 Argentinië tandenknarsend zijn nederlaag moest erkennen en de Falklandeilanden onder Brits bewind bleven, waren er zo’n duizend doden te betreuren. De oorlog had voor de – soms pas net meerderjarige – soldaten aan weerszijden van de frontlijn grote impact. De broekies van toen zijn 35 jaar later grijzende veteranen, met leesbrillen en beklemmende oorlogsherinneringen.

De Argentijnse kunstenaar en filmmaker Lola Arias brengt een aantal van hen bijeen voor de camera. De film is onderdeel van een conceptueel, multimediaal project – het bekroonde theaterstuk Minefield kwam eruit voort. De filmmaker creëert theatrale opstellingen waarin drie Argentijnen en drie Britten in korte scènes de confrontatie aangaan met zichzelf, met elkaar en met de oorlog die hen bindt.

De uitgesproken artificiële en zelfbewuste stijl van de film plaatst ook de kijker in een onderzoekende houding. Wat doet oorlog met een mensenleven? Hoe geef je vorm aan herinneringen en hoe draag je die herinneringen over aan de ander?

Credits
Regisseur
Co-productie
  BWP,
  Sake Argentina,
  Sutor Kolonko,
  SWR/ARTE
  BWP,
  Sake Argentina,
  Sutor Kolonko,
  SWR/ARTE
Geluid
  Julia Huberman
  Julia Huberman
Involved TV Channel
  SWR/ARTE
  SWR/ARTE
World Sales
  Luz Verde Films
  Luz Verde Films

Video's

Images

0
1
2
3
4