InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Bitter Love
Archief
Bitter Love
IDFA 2020

Bitter Love

Jerzy Sladkowski
Zweden, Finland, Polen
2020
87 min
Ned. Première
Festival history

Tijdens een riviercruise op de Wolga hopen enkele reizigers te ontsnappen aan zorgen, leegte, relaties, spijt of gewoon de realiteit. Terwijl vredig en vriendelijk ogende Russische dorpen en landschappen voorbij glijden, worstelt zowel jong als oud met de liefde en met hooggespannen verwachtingen.

De meeste passagiers reizen alleen, maar gaan met elkaar om als oude vrienden, geliefden of moeder en dochter. In de beslotenheid van het schip en in de wetenschap dat iedereen straks weer zijn eigen weg gaat, stellen de hartverwarmende, soms wat melancholische opvarenden zich ongewoon kwetsbaar op. Ze lijken zich nauwelijks bewust van de camera.

De observerende stijl levert veelzeggende scènes op. Zo zien we bij enkele ouderen de gemengde gevoelens op hun doorleefde gezichten wanneer zij zich voor het raam vergapen aan de energieke jongeren die buiten op het dek dansen en lichamelijke oefeningen doen. De optredens van een jonge operazangeres en haar vriend en de met wodka doordrenkte, poëtische liederen van een gepensioneerde passagier met een gebroken hart zorgen voor momenten van contemplatie.

Credits
Regisseur
Production
  Antonio Russo Merenda namens Ginestra Film
  Antonio Russo Merenda namens Ginestra Film
Involved TV Channel
  SVT,
  YLE
  SVT,
  YLE
Screening copy
  Swedish Film Institute
  Swedish Film Institute
World Sales
  CAT&Docs
  CAT&Docs

Video's

Images

0
1
2