InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
El Father Plays Himself
Archief
El Father Plays Himself
IDFA 2020

El Father Plays Himself

El Father Como Sí Mismo
Mo Scarpelli
Venezuela, Verenigd Koninkrijk, Italië, Verenigde Staten, Canada
2020
105 min
Ned. Première
Festival history

Toen Jorge Thielen Armand een film ging maken over het leven van zijn vader de vrijbuiter, met diezelfde vader in de hoofdrol (La Fortaleza, die in 2020 in competitie draaide op International Film Festival Rotterdam), vergezelde Mo Scarpelli de filmcrew om daar een documentaire over te maken. Met scherp oog voor detail en emotie filmde zij de opnamen, die voor een groot deel onder zware omstandigheden plaatsvonden in de Venezolaanse jungle.

Voor de charismatische, aan alcohol verslaafde vader en de regisserende zoon is de film een kans om verloren tijd in te halen. Maar kan ‘el vader’ de confrontatie met zijn bewogen leven wel aan? En hoe ver gaat de zoon in het bespelen van zijn acteur voor het gewenste resultaat voor de camera?

Op observerende wijze brengt Scarpelli de vader-zoondynamiek – die mede door de stress van de opnamen heen en weer slingert tussen explosief en jaloersmakend intiem − van dichtbij in beeld. Het gebruik van fragmenten uit homevideo’s van een jonge vader en zoon voegt een ontroerende en pijnlijke laag toe.

Credits
Regisseur
Production
  Mo Scarpelli namens Rake Films,
  Manon Ardisson namens Ardimages UK,
  Rodrigo Michelangeli
Executive producer
Editing
  Juan Soto Taborda
  Juan Soto Taborda
Sound Design
  Roberta Ainstein
  Roberta Ainstein
Screening copy
  FeverFilm
  FeverFilm

Video's

Images

0
1
2
3