InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Login
The Hidden City
Archief
The Hidden City
IDFA 2018

The Hidden City

La ciudad occulta
Victor Moreno
Spanje, Frankrijk, Duitsland
2018
80 min
Internationale Première
Festival history

Deze afdaling naar de ingewanden van een Europese stad heeft alles weg van een sciencefictionfilm, inclusief mysterieuze, claustrofobische sfeer en indringende soundtrack. Victor Moreno filmt een tunnelbuis alsof het een scène is uit 2001: A Space Odyssey. Lichtgevende voetstappen zweven als sterren door het beeld, lasvonken lijken een hemels inferno. Spookachtig sijpelt het water langs de wanden. Plots zie je de schoonheid van een ventilatorschacht.

Het enorme labyrint van tunnels, riolen en metrostations is een immens spinnenweb waar de stad op rust en waar we van afhankelijk zijn. Je kunt het zien als een functionele ruimte, maar ook als een symbolisch, verborgen gebied: het onderbewustzijn van de stad.

Deze griezelige ondergrondse plek is ook de habitat van ratten, katten en uilen. Zo wordt deze onderbuik van een stad een organisme op zichzelf. Tastend langs donkere, raadselachtige tunnels die gemaakt lijken om erin te verdwalen, toont dit visuele hoogstandje een wereld die normaal aan ons oog wordt onttrokken.

Credits
Regisseur
Productie
Co-productie
Cinematografie
Montage
Geluid
Sound Design
Muziek
Scenario
Screening copy
World Sales

Video's

Images

0
1