InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Login
Jawline
Archief
Jawline
IDFA 2019

Jawline

Liza Mandelup
Verenigde Staten
2019
93 min
Ned. Première
Festival history

Dit vermakelijke en onthullende portret van de influencers-cultuur toont de wereld achter het sociale-mediasterrendom. De knappe zestienjarige Austyn Tester wil ontsnappen aan het benauwde leven in Tennessee. In de online wereld wordt hij aanbeden door duizenden jonge tienermeisjes, die tijdens zijn livestreams allemaal hengelen naar zijn likes en aandacht.

In de snelgroeiende online wereld waarin debuterend regisseur Liza Mandelup ons meeneemt, heerst een soort goudkoorts. Austyn wordt ontdekt door een manager from hell die hem gouden bergen belooft zolang hij zijn charme maar wil blijven verkopen. Deze autoritaire Michael Weist woont in een met fastfood bezaaide villa in Los Angeles met een paar van zijn Instagram-sterren, die voortdurend video’s moeten opnemen. Talent is altijd vervangbaar, volgens Weist.

Veel inhoudelijks hoeven de aspirant-sterren niet te doen: een meet-and-greet in een lokaal winkelcentrum of een tournee waarop ze vooral foto’s met hun gillende publiek maken, zoals we de eeuwig glimlachende tweeling Julian en Jovani Jara zien doen. De constante stroom aan berichtjes op hun telefoons vormt de soundtrack van hun leven, terwijl het kaartenhuis rond hun gespeelde positiviteit langzaam instort.

Credits
Regisseur
Production
Executive producer
Cinematography
Editing
Sound
Screening copy
World Sales
Music

Images

0
1
2
3