InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Login
ONX + IDFA DocLab MoCap Stage
Archief
ONX + IDFA DocLab MoCap Stage
IDFA 2022

ONX + IDFA DocLab MoCap Stage

ONX Studio
Verenigde Staten
2022
Festival history

Motion capture is allang niet meer alleen iets voor videogames en peperdure actiefilms. De technologie stimuleert ook nieuwe manieren van filmproductie, immersive art en live performance. Terwijl de pandemie de noodzaak met zich meebracht om op afstand te kunnen creëren, bracht de isolatie die dat opleverde ook de noodzaak van aanwezigheid terug.

Sinds 2020 onderzoekt ONX Studio nieuwe ideeën in verhaal en beweging met hun eigen motion capture-platform. Aangesloten kunstenaars houden zich bezig met noties van voorouderlijke herinnering, afrofuturistische kennisbronnen, de aard van lichamelijke aanwezigheid, de geschiedenis van het lichaamsideaal, menselijke en buitenmenselijke beweging – allemaal met het doel om nieuwe vormen te ontwikkelen op het gebied van vertelling, personage en interactiviteit.

De kunstenaars die hun werk tijdens IDFA presenteren zijn onder anderen Matt Romein (Bag of Worms), Lisa Jamhoury (Maquette), Jiabao Li (Once a Glacier), Matthew Niederhauser (Realtime) en Kat Sullivan (Dance Looper), die ook een open masterclass presenteert.

Produced by ONX Studio and IDFA DocLab
Presented by the Onassis Foundation

Ontdek het volledige programma hier.

Credits
Key collaborator
Regisseur

Images

0
1