InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Ghana Airways
Archief
Ghana Airways
IDFA 2022

Ghana Airways

Hakeem Adam
Ghana, Duitsland
2022
60 min
Wereldpremière
Festival history

Het gebeurt elke keer als Hakeem Adam in een luchthaven is, onderweg is naar zijn vaderland of juist op het punt staat Ghana te verlaten. Op die plek van transitie, tussen er zijn en er heen gaan, heeft hij precies genoeg afstand tot zijn geboortegrond om te bevragen wat het betekent om Ghanees te zijn in de 21ste eeuw.

In een driedelige geluidswerk onderzoekt hij zijn identiteit via ‘dingen waarin ik mezelf kan horen’. Hij combineert flarden muziek, historische opnames van toespraken, nieuwsfragmenten, reclamejingles en omgevingsgeluiden tot een sonische lappendeken die recht doet aan het karakter van een land dat zelf een geconstrueerde samenstelling is van koloniale krachten, geprojecteerde wensen, mythen en ideologieën.

Met Ghana Airways blaast Adam het begrip orale geschiedschrijving nieuw leven in. Hij vertelt, analyseert, brengt ervaringen tot leven en roept vragen op. Mondelinge overlevering wordt bij hem beeldhouwen met geluid, dat zich bewijst als krachtige kennisbron in de hedendaagse digitale wereld.

Gerealiseerd met steun van Electric South.

Credits
Regisseur

Video's

Images

0
1
2
3