InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Suddenly TV
Over IDFA
Archief
Suddenly TV
IDFA 2022

Suddenly TV

قناة فجأة
Roopa Gogineni
Qatar, Soedan
2022
19 min
Wereldpremière
Festival history

Khartoem, voorjaar 2019. Al een maand wordt er massaal geprotesteerd tegen de militaire regering, die na de toegejuichte beëindiging van het wrede bewind van Omar al-Bashir de macht niet aan een burgerregering heeft overgedragen.

Tussen de uit het hele land samengestroomde demonstranten bevindt zich ook een groepje jonge revolutionairen, die het denkbeeldige televisiestation Suddenly TV hebben opgericht. Met een kartonnen doos als camera en een plastic fles als microfoon gaan ze op reportage en vragen mensen hoe ze het nieuwe Soedan zien. Iedereen gaat vol vuur mee in dit speelse initiatief, zonder daarbij de ernst van de situatie uit het oog te verliezen. Tegelijkertijd wordt de sfeer op het door militairen belegerde plein steeds grimmiger.

Suddenly TV sluit aan op eerder op Oost-Afrika gericht werk van de in Atlanta en Parijs gevestigde Roopa Gogineni. Gefilmd in levendige reportagestijl met een originele invalshoek, komen de energie van de nieuwe generatie, hun saamhorigheid en verlangen naar een nieuw Soedan sterk naar voren. Creativiteit en de kracht van kunst, naast aandacht voor de slachtoffers van het oude regime.

Credits
Regisseur
Screening copy
    Gisa Productions
    Gisa Productions
Involved TV Channel
    Al Jazeera English
    Al Jazeera English