InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Login
Werner Herzog: Radical Dreamer
Archief
Werner Herzog: Radical Dreamer
IDFA 2022

Werner Herzog: Radical Dreamer

Thomas von Steinaecker
Duitsland, Verenigd Koninkrijk
2022
103 min
Ned. Première
Festival history

“Niets is typisch voor Werner, alleen het atypische is typisch voor hem.” Het is een van de vele uitspraken die in deze documentaire wordt gedaan over de legendarische filmmaker Werner Herzog. Documentairemaker Thomas von Steinaecker sprak acteurs, regisseurs, directors of photography en producenten die met hem werkten in zijn lange carrière – onder wie de regisseurs Chloé Zhao, Joshua Oppenheimer en Wim Wenders, zangeres Patti Smith en acteurs Nicole Kidman, Christian Bale en Robert Pattinson.

Daarnaast komt Herzog zelf aan het woord, met bijzondere anekdotes over filmlocaties, opnames, de door hem bewonderde Lotte Eisner en zijn eeuwige zoektocht naar schoonheid. Ook mensen uit zijn persoonlijke omgeving, zoals zijn vrouw Lena, zijn broer en zijn ex-vrouw, doen een boekje open over hem.

De interviews zijn zorgvuldig gemonteerd met iconische beelden uit zijn speelfilms en documentaries, archiefbeelden van Herzog en cameo’s in cartoonseries als The Simpsons. Bij elkaar ontstaat een caleidoscopisch beeld van een radicale visionair en dromer en van zijn heel eigen ‘Werner World’. Credits
Regisseur
Productie
Executive producer
Cinematografie
Montage
Sound Design
Muziek
Involved TV Channel
World Sales
Screening copy

Images

0
1
2