InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Class
Archief
Class
IDFA 2020

Class

Klassen
Ester Gould, Sarah Sylbing
Nederland
2020
50 min
Wereldpremière
Festival history

Voor deze zevendelige documentaireserie keren Sarah Sylbing en Ester Gould, de makers van de bekroonde serie Schuldig (2016) terug naar Amsterdam-Noord, dit keer om de kansen(on)gelijkheid in het onderwijs onder de loep te nemen. Het diverse stadsdeel kent relatief veel armoede, ondanks de recente instroom van hoogopgeleide jonge ouders. Hun kinderen gaan vaak naar andere scholen dan de kinderen van oorspronkelijke bewoners.

Een schooljaar lang worden verschillende kinderen uit Noord van dichtbij gevolgd. Sommigen zitten in het laatste basisschooljaar, waarin het eindadvies valt dat de rest van hun leven zal beïnvloeden. Anderen ondervinden op hun middelbare school al de gevolgen van hun schooladvies. Waar het ene kind worstelt met een armoedige of onzekere thuissituatie, gaat de ander juist gebukt onder de druk om te presteren.

In de serie wordt gaandeweg ontrafeld in hoeverre school het verschil kan maken. Ook leerkrachten, mentoren, schoolbesturen en de wethouder breken zich het hoofd over hoe ze elk kind een eerlijke kans kunnen bieden.

Credits
Regisseur
Co-director
Editing
  Patrick Janssens,
  Pelle Asselbergs
Narration
  Katja Schoondergang
  Katja Schoondergang
Involved TV Channel
  Human
  Human
Screening copy
  Human
  Human

Images

0
1
2
3