InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Earn a Living
Over IDFA
Archief
Earn a Living
IDFA 2018

Earn a Living

Yuval Orr
Frankrijk, Duitsland, Nederland, Verenigde Staten
2018
90 min
Wereldpremière
Festival history

Wat zou jij doen als het basisinkomen wordt ingevoerd en er elke maand vanzelf een bedrag op je rekening verschijnt? Zou je stoppen met werken? Zou je je leven veranderen? Met een reeks vragen wordt in zeven korte webdocumentaires onze relatie met werk en geld onderzocht.

De Cherokee-indianen in North Carolina leven al twintig jaar met een basisinkomen: de helft van de casino-inkomsten op hun grondgebied wordt evenredig verdeeld onder de bevolking. In Tokio vliegen de statistieken de andere kant op: overuren zijn hier de norm en ieder jaar werken honderden mensen zich letterlijk dood.

Wat gebeurt er als een ngo een basisinkomen introduceert in een Keniaans dorpje? Hoe realistisch zijn de utopische ideeën van de groep programmeurs in Nederland die na de bitcoin ook een ‘bitnatie’ willen creëren? De interface van de interactieve reeks Earn a Living vertaalt deze wereldwijde blik telkens naar de waarde van geld, tijd en werk in je eigen maatschappij.

TV5MONDE is sponsor van alle Franstalige producties op IDFA 2018. Kijk voor meer Franstalige, Nederlands ondertitelde documentaires op TV5MONDE.

Credits
Executive producer
Animatie
  Nicolas Pomet
  Nicolas Pomet
Co-productie
  Hamsa Films,
  ARTE,
  BR,
  VPRO
  Hamsa Films,
  ARTE,
  BR,
  VPRO
Montage
  Julie Quintard
  Julie Quintard

Images

0
1
2