InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Login
Divinations
Archief
Divinations
IDFA 2020

Divinations

Divinazioni
Leandro Picarella
Italië, Frankrijk
2020
86 min
Wereldpremière
Festival history

Een Siciliaanse waarzegger komt na lange tijd vrij uit de gevangenis en probeert zijn leven weer op te pakken. Hij geeft mensen advies over hun liefdesleven door kaarten te leggen. Ook belooft hij ze ingestraalde armbanden, al komt zijn leverancier, een mysterieuze ambachtsman die metaal en steen omsmelt, maar niet over de brug. Daarbij gaat de gezondheid van de waarzegger hard achteruit.

Een proloog met teksten van de filosoof en ziener Empedocles, die in de vijfde eeuw voor Christus in de Griekse kolonie Akragas (het tegenwoordige Agrigento) op Sicilië leefde, gaat vooraf aan de twee hoofdstukken waarin het lot van de markante magiër uiteen wordt gezet. De klanten die bij hem aankloppen, zijn wanhopig op zoek naar zekerheden en antwoorden. Ze willen geloven in iets hogers dan de schijnbare willekeur van hun levens.

De verheven, bovenaardse thematiek van Divinations vormt een contrast met aardse elementen als steen, metaal en de lava van de Etna. Dit mysterieuze portret roept intrigerende vragen op en fascineert door de treffende, kalme beeldspraak en associatieve vertelstructuur.

Credits
Regisseur
Production
Co-production
Cinematography
Editing
Screening copy
Executive producer
Sound
Sound Design
Screenplay
Narrator

Video's

Images

0
1
2
3
4
5