InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Login
Loving Martha
Archief
Loving Martha
IDFA 2022

Loving Martha

Amando a Martha
Daniela López
Colombia, Argentinië
2022
75 min
Wereldpremière
Festival history

Wanneer regisseur Daniela López op het punt staat om te gaan samenwonen, ontvangt ze van haar oma Martha een bezorgde brief. Martha heeft gezien dat Daniela’s vriend zeer dominant is, en verbaal gewelddadig. Na 39 jaar gevangen te hebben gezeten in een slecht huwelijk vol psychologische terreur, wenst Martha haar kleindochter een ander leven toe. Had zij zelf maar iemand gehad die haar destijds, toen ze nog jong en naïef was, had gewaarschuwd.

De tijd lijkt rijp om de film te maken waarvoor Martha jaren eerder al een aanzet gaf; over hoe haar echtgenoot Amando haar leven tot een hel maakte. Wat aanvankelijk de geschiedenis van Martha lijkt te worden, besproken in intieme gesprekken tussen grootmoeder en kleindochter, krijgt allengs de dimensie van een complex familiedrama, waarin het filmproject als een splijtzwam fungeert.

In de voice-over vertelt López hoe verdeeld de familie is en dat niet iedereen in haar documentaire wil verschijnen. En zo gaat het opeens nog nadrukkelijker over het maken van een film, en over hoe verschillende generaties worstelen met trauma en loyaliteit.

Genomineerd voor de IDFA Award for Best First Feature

Credits
Regisseur
Productie
Co-productie
Executive producer
Cinematografie
Montage
Geluid
Sound Design
Scenario
Involved TV Channel
Screening copy
World Sales

Images

0
1
2