InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Login
Il mio corpo
Archief
Il mio corpo
IDFA 2020

Il mio corpo

Michele Pennetta
Zwitserland, Italië
2020
81 min
Ned. Première
Festival history

Oscar is een Italiaanse jongen die oud ijzer verzamelt. Stanley is gevlucht uit Nigeria en hoopt op een beter leven. Op het eerste gezicht lijken de hoofdpersonen van Il mio corpo niets met elkaar te maken te hebben. Maar langzaam wordt duidelijk dat we naar twee lotgenoten kijken.

In de eerste minuten van Il mio corpo, eerder geselecteerd voor het filmfestival van Cannes, zwoegt Oscar met zijn oudere broer op een schroothoop terwijl hun vader toekijkt. Vooral Oscar zou eens wat harder moeten werken, krijgen ze te horen. Zelf blijft de jongen stil. Hij heeft weinig te bepalen. Ook Stanley gaat onder zulke nijpende afhankelijkheid gebukt. Hij heeft de gevaarlijke tocht uit Afrika overleefd, maar moet nu hopen dat iemand hem een baan gunt. Of überhaupt een verblijfsvergunning.

Dat die twee levens op Sicilië ook daadwerkelijk bij elkaar komen, is te danken aan een ingreep van regisseur Michele Pennetta; Il mio corpo is meer dan pure observatie. Camerastijl, montage en verhaalopbouw creëren samen het gevoel van een tedere speelfilm.

Credits
Regisseur
Screenplay
Production
Co-production
Cinematography
Editing
Sound Design
Sound
Screening copy
World Sales

Video's

Images

0
1