InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
In My Skin
Archief
In My Skin
IDFA 2020

In My Skin

Dentro da minha pele
Toni Venturi
Brazilië
2020
86 min
Internationale Première
Festival history

Brazilië schafte in 1888 als laatste Westerse natie de slavernij af. De sociale segregatie op basis van afkomst en huidskleur bleef voortbestaan – mede dankzij de grootschalige instroom van Europeanen, voor wie er banen, land en goedkope leningen waren, terwijl de zwarte bevolking aan haar lot werd overgelaten.

Filmmaker Toni Venturi, zelf een Braziliaan met Italiaanse wortels, interviewt een groot aantal landgenoten over hun ervaringen met racisme. Een arts vertelt hoe hij voor een dief werd aangezien, een huishoudelijke hulp werd door haar werkgeefster als slaaf behandeld. Alsof hun verhalen nog niet schokkend genoeg zijn, herinnert het tragische relaas van een vrouw uit São Paulo eraan waar racisme in laatste instantie toe kan leiden: haar zoon werd op straat door politieagenten doodgeslagen, omdat hij geen identiteitsbewijs op zak had.

Door Venturi’s poëtische afwisseling van zorgvuldig uitgelichte interviews, filosofische reflecties, archiefbeelden en muzikale intermezzo’s ontstaat een rijkgeschakeerd beeld van alledaags en diepgeworteld racisme. Ook de positie van de filmmaker zelf blijft niet buiten beschouwing.

Credits
Regisseur
Production
  Olhar Imaginario
  Olhar Imaginario
Executive producer
  Tiago Berti
  Tiago Berti
Cinematography
  Daniel Fagundes
  Daniel Fagundes
Animatie
  Bruno Bayeux
  Bruno Bayeux
Editing
  Marcola Marinho,
  Paulo Alberto
  Marcola Marinho,
  Paulo Alberto
Sound
  Evelyn Santos
  Evelyn Santos
Sound Design
  Pedro Noizyman
  Pedro Noizyman
Screenplay
Music
  Alysson Bruno
  Alysson Bruno
World Sales
  O2 Play
  O2 Play
Screening copy
  O2 Play
  O2 Play

Video's

Images

0
1
2