InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Travel in G Major
Archief
Travel in G Major
IDFA 2019

Travel in G Major

Voyage en sol majeur
Georgi Lazarevski
Frankrijk
2006
54 min
n.v.t.
Festival history

Jarenlang bereidde hij zich tot in detail voor, nu is het eindelijk zover: de 91-jarige Aimé Helbing vertrekt op zijn droomreis naar Marokko. Zijn kleinzoon Georgi Lazarevski begeleidt hem, en filmt hem onderweg. Aimé mag dan hoogbejaard zijn, als reiziger is hij ontwapenend onbevangen, en Lazarevski’s camera legt geduldig vast wat het avontuur met zijn grootvader doet. De verandering van omgeving bevordert niet alleen zijn eetlust, maar stemt ook tot weemoed over het bijna voorbije leven en gemiste kansen.

Fragmenten uit klassieke vioolconcerten begeleiden de beelden. Muziek heeft altijd een centrale plek ingenomen in het leven van de voormalige beroepsviolist én in zijn huwelijk met Alice, die graag en vol hartstocht naar concertopnamen luistert en thuis in hun Parijse appartement gefilmd wordt.

Ver van zijn huis en zijn vrouw betreurt Aimé het, dat hij niet eenmaal in zijn leven als solist heeft opgetreden. Waarom durfde hij het de dirigent niet te vragen? Maar deze bescheiden, charmante heer ontdekt ook onvermoede kanten in zichzelf, zoals Lazarevski laat zien in een prachtig slotakkoord.

Credits
Regisseur
Screening copy
    Quark Productions
    Quark Productions

Video's

Images

0
1
2