InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Login
100UP
Archief
100UP
IDFA 2020

100UP

Heddy Honigmann
Nederland, Noorwegen, België
2020
93 min
Wereldpremière
Festival history

Een arts uit Lima werkt nog altijd in het ziekenhuis, in New York ontvangt een seksuoloog nog enkele cliënten en een stadgenoot volgt colleges aan de universiteit. Aan de andere kant van de wereld helpt een kwieke Noorse met lammeren en werkt een gedistingeerde Nederlandse heer fanatiek aan een online platform over de rechten van de mens. Hun overeenkomst? Ze zijn allen honderdplusser.

In deze documentaire gunt een kleurrijke groep eeuwelingen ons een inkijkje in hun leven anno nu en hun vaak rijke verleden. Hoewel de klok tikt, het lichaam kuren vertoont, het verlies van geliefden aan hen knaagt en sommigen zich zorgen maken over hoe het verder moet met deze wereld zijn ze nog altijd zeer actief.

Heddy Honigmann bezoekt een zevental stokoude wereldburgers en ondervraagt hen over hoe ze in het leven staan. Wat verwachten ze er nog van? Iedere geportretteerde vertelt op eigen wijze zijn of haar verhaal: soms met veel humor, een ander met een vleug melancholie, maar altijd met de wijsheid die voorbehouden is aan de alleroudsten.

Credits
Regisseur
Production
Co-production
Cinematography
Editing
Sound
Sound Design
Music
Involved TV Channel
Screening copy
World Sales
Distribution for the Netherlands

Images

0
1