InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Login
The Waiting Room VR
Archief
The Waiting Room VR
IDFA 2019

The Waiting Room VR

Victoria Mapplebeck
Verenigd Koninkrijk
2019
16 min
Ned. Première
Festival history

Dit autobiografische, poëtische werk draait om de borstkankerbehandeling van regisseur Victoria Mapplebeck en hoe die emotioneel alles in haar leven gaat beheersen. Het culmineert in het integraal vastleggen van haar laatste bestralingssessie in immersieve 360-graden VR.

In de gelaagde soundtrack, met flarden uit voicemailberichten, adviezen, doktersbezoeken, gesprekken met vrienden en familie en met haar jonge zoon, vertelt Mapplebeck hoe ze omging met de dagelijkse beslissingen en angsten. Ze herschikt haar wereld, die door haar diagnose compleet overhoop is gehaald; een ervaring die ten diepste eenzaam en tegelijkertijd onvermijdelijk sociaal is. Ze verbindt genen en generaties, in het ongewisse over de staat van haar eigen cellen, en duikt in de wetenschappelijke ontwikkeling van mosterdgas die naar haar heden heeft geleid.

In deze kalme en toch futuristische confrontatie met sterfelijkheid ademt ze ritmisch in en uit, om haar hart uit het pad van de straling te houden. The Waiting Room VR staat stil bij het organische lichaam en de grenzen en mogelijkheden van ons technologische tijdperk, met al zijn onvoorstelbare ontwikkelingen, in het aangezicht van het onbekende.

Credits
Regisseur
Created by
Production
Executive producer
Editing
Sound Design
Distributie
Cinematography
Developer
Music
Screenplay
Narrator
World Sales
Commissioning Editor

Video's

Images

0
1
2
3
4