InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Loading...
MyIDFA
Mizuko
Archief
Mizuko
IDFA 2019

Mizuko

Water Child
Katelyn Rebelo, Kira Dane
Verenigde Staten, Japan
2019
15 min
Wereldpremière
Festival history

In Japan bestaat er een speciaal woord voor ongeboren leven: mizuko, wat zoveel betekent als ‘waterkind’. Onder deze waterkinderen vallen zowel miskramen als abortussen. Behalve een speciaal woord is er ook een speciaal ritueel en er zijn boeddhistische beeldjes, die het afgebroken leven representeren en net als graven een eigen plek hebben.

De vertelstem is die van een Japans-Amerikaanse vrouw die opgroeide in New York. Ze vertelt het verhaal van haar abortus, kijkt terug op de onbezorgde zomervakanties die ze als kind en jongvolwassene doorbracht in Japan, en reflecteert op de visie op leven en dood aldaar.

In deze persoonlijke film wordt het verslag van haar tijd in New York verbeeld met bewerkte Super 8-opnamen en stop-motionanimatie; de herinneringen aan Japan met vloeiende, kleurrijke waterverftekeningen. De twee van elkaar gescheiden werelden komen bij elkaar door de van het Japans naar het Engels heen en weer schakelende stem met het kalmerende geluid van water op de achtergrond.

Credits
Regisseur
Executive producer
Co-productie
  Tribeca Film Institute
  Tribeca Film Institute
Sound Design
  Keith Hodne
  Keith Hodne
Muziek
  Midori Hirano
  Midori Hirano
Screening copy
  One Eyed Productions
  One Eyed Productions

Video's

Images

0
1
2
3