InstituteFestivalProfessionals
EN/NL
Doneer
Login
Fat Front
Archief
Fat Front
IDFA 2019

Fat Front

Louise Unmack Kjeldsen, Louise Detlefsen
Denemarken, Zweden, Noorwegen
2019
87 min
Internationale Première
Festival history

De jonge Scandinavische vrouwen Helene, Marte, Pauline en Wilde zijn allemaal dik en daar schamen ze zich niet voor. Ze maken deel uit van de groeiende fat-activism-beweging, die opkomt voor dikke vrouwen en vecht voor body-positivity en inclusiviteit. Je bent mooi zoals je bent, is de boodschap. In de activiteiten en uitingen van de groep vinden de vrouwen elkaar en bemoedigen ze elkaar.

In Fat Front geven zij een inkijkje in hun dagelijks leven. Pauline organiseert een tweedehands kledingmarkt voor grote maten en een groep vrouwen gaat de straat op in een demonstratie voor mooie mode voor iedereen. Veel tijd wordt gespendeerd aan het posten van uitdagende foto’s en filmpjes op social media, waarmee nog meer vrouwen worden bereikt.

De film heeft een overwegend lichte en optimistische toon, maar in interviews klinkt verdriet door. De meeste vrouwen worstelden een groot deel van hun jeugd met hun gewicht en de oordelen van de buitenwereld. Nu zien ze zichzelf voor het eerst als mooie, krachtige vrouwen en nemen ze afscheid van schuld en zelfhaat.

Credits
Regisseur
Production
Co-production
Cinematography
Editing
Sound Design
Music
World Sales
Screening copy

Video's

Images

0
1